Dodik: Stranci u BiH imaju platu 30.000 evra

Izvor: Press, 20.Avg.2010, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Stranci u BiH imaju platu 30.000 evra

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za Press RS kaže da je „zbog nasilnog braka sa Federacijom BiH Srpska do sada izgubila milijardu maraka"! On dodaje i da BiH postoji samo „zahvaljujući korumpiranim činovnicima iz međunarodne zajednice, kojima se osladilo da na muci naroda zarađuju ogromne plate"!- BiH je nemoguća država i to je svima jasno! Ona se održava samo zahvaljujući strancima, koji dođu ovde i primaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << platu od 20.000 ili 30.000 evra. I onda imamo situaciju da ti isti stranci, koji primaju takve plate, nama pokušavaju da prodaju priče o korupciji - kaže Dodik.
Govoreći o izjavi federalnog premijera Mustafe Mujezinovića da neće da sprovede odluku Suda za ljudska prava u Strazburu o plaćanju odštete Srbima kojima su oteti stanovi u Bosni, rekao je da će bez obzira na sve, Federacija BiH pitanje tih stanova pre ili kasnije morati da reguliše.
- Srpska ima ogromne gubitke zato što je u nasilnom braku s FBiH! Gubitak predstavljaju i neisplaćene penzije po odluci Suda za ljudska prava, koji je ovde ranije formirala međunarodna zajednica. Činjenica je da smo mi ispoštovali sve i jednu odluku tog suda, dok FBiH samo po osnovu penzija duguje Srpskoj 300 miliona KM! U ovom trenutku, na gubitku smo skoro milijardu maraka zbog ostanka u BiH - kaže Dodik.
On je ponovio da će u slučaju da dođe do napuštanja BiH Srbi poneti Republiku Srpsku i da o tome samo oni odlučuju i niko drugi.   

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milorad Dodik: Nasilan brak s Fedracijom BiH koštao RS milijardu maraka

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Avg.2010, 13:55

BANJA LUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik tvrdi da je Srpska zbog "nasilnog braka" sa Federacijom BiH /FBiH/ do sada izgubila milijardu KM.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.