Dodik: Stalne osude Srpske mogu podstaći radikalne islamiste

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2016, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Stalne osude Srpske mogu podstaći radikalne islamiste

BRČKO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da stalne osude Republike Srpske mogu da budu podsticaj za radikalne islamiste da kao metu izaberu upravo Srpsku.

"Shodno onome što gledamo danas čak i od umjerenih političara, navodno iz bošnjačkog naroda, to je stalna osuda Republike Srpske, što može da bude stimulans za one radikalnije da kao metu izaberu upravo nas", rekao je Dodik za Sputnjik.

On je istakao da jedino može da kaže da Srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << neće odustati od borbe za sebe, za svoju slobodu i borbe protiv terorizma.

Dodik je istakao da Srpska želi da bude dio antiterorističke koalicije, da je to pokazala i u kontinuitetu će se spremati i jačati za tu borbu.

"Republika Srpska ima potencijal za borbu protiv Islamske države, ima odlučnost da se bori protiv toga, ali smo isto tako svjesni da je koncentracija tog radikalnog islama koji je u osnovi terorizma danas u značajnom obimu prisutna u BiH", smatra Dodik.

On je naglasio da nema zemlje koja danas može apsolutno da bude garant borbe protiv terorista i da se teroristički napadi neće desiti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.