Dodik: RS sigurno u Južnom toku

Izvor: RTS, 17.Sep.2010, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: RS sigurno u Južnom toku

Posle potpisivanja sporazuma sa ruskim ministrom energetike Sergejom Šmatkom, Republika Srpska dobila garancije da će biti uključena u projekat Južni tok, poručio premijer RS Milorad Dodik.

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da će RS sigurno biti uključena u projekat gasovoda "Južni tok".

Dodik je rekao da će RS sigurno biti uključena u taj projekat nakon što je o tome potpisao političku izjavu sa ruskim ministrom energetike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sergejom Šmatkom, navodeći da je to prvi formalni dokument kojim se ovaj entitet uključuje u "Južni tok".

"Veoma je značajno da smo razrešili tu dilemu i da nema više nikakvih mogućnosti da RS ne bude uključena, kada globalni projekat bude realizovan", izjavio je premijer RS u Banjaluci.

Dodik i Šmatko su pre dva dana u Rusiji potpisali zajedničku političku izjavu da se RS uključi u "Južni tok" i da se od kompanije "Gasprom" zatraži izrada studije izvodljivosti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.