Dodik: Postojala upozorenja na vehabije

Izvor: S media, 29.Okt.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Postojala upozorenja na vehabije

Predsednik Republike Srpske kaže da je na delovanje vehabija u BiH upozoravano i ranije i da je "dramatično" što federalni MUP nije posvetio više pažnje osobi za koju se znalo sve - kretanje, kontakti i ranije aktivnosti.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će teroristički napad na zgradu američke ambasade u Sarajevu naneti štetu ugledu BiH u svetu.

- RS daje podršku nadležnim institucijama, ne samo da reše jučerašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dogadjaj već da se spreči svaka mogućnost za delovanje ekstremnih grupa i pojedinaca, bez obzira kojom se ideologijom i motivima služe - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Tuzla: U toku pretres kuća vehabija

Agenti FBI stižu u Sarajevo (VIDEO)

Dodik najoštrije osudio napad na američku ambasadu

Dodik je naveo da su i ranije postojala upozorenja o prisustvu i delovanju vehabija u BiH, te da su postojali podaci da se u nekim mestima redovno okupljaju u grupama od 300 do 500 ljudi.

- Od direktora Obaveštajne agencije (Almira Džuve) mogli smo prošle i pretprošle godine da čujemo da po njihovim statistikama i evidencijama pouzdano postoji 3.500 ljudi koji su spremni da izvrše teroristički čin. Ne znam da li je jučerašnji terorista bio na njihovoj listi, ali znam da nije bio nijedan Srbin - istakao je on.

Bezbedonosni sistem u Sarajevu zatajio

Predsednik RS je dalje rekao da je "dramatično" to što su obaveštajne agencije znale sve o osobi koja je juče napala američku ambasadu u Sarajevu, njegovo kretanje, kontakte i ranije aktivnosti.

- Ne verujem da je taj čovek preneo dugu cev preko granice. Ako nije to uradio tako, onda je pitanje otkud mu oružje. Godine govore da nije služio vojsku, pa prema tome gde je obučen da puca i kako zna baratati puškama. Federalni MUP je morao više pažnje da posveti ovakvim pojedincima i da prati ovakva dešavanja -naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, sve govori o tome da je bezbednosni sistem u Sarajevu potpuno zatajio.

Komentarišući izjavu lidera Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Zlatka Lagumdžije, koji je jučerašnj napad pripadnika vehabijskog pokreta uporedio sa "ljudima koji su 1992. godine pucali ispred Skupštine BiH", Dodik je kazao da je to "nepotrebna asocijacija" i da je nekorektno vehabizam, islamski radikalizam i terorizam motivisan islamskim radikalizmom porediti sa Srbima.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DODIK: TERORISTIČKI NAPAD ŠTETI UGLEDU BIH

Izvor: Kurir, 29.Okt.2011

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da će teroristički napad na zgradu američke ambasade u Sarajevu naneti štetu ugledu BiH u svetu..."RS daje podršku nadležnim institucijama, ne samo da reše ovaj događaj već da se spreči svaka mogućnost za delovanje ekstremnih...

Nastavak na Kurir...

Dodik: Predstavnici Srpske protiv predloga Palestine

Izvor: Blic, 29.Okt.2011

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da odnosi Izraela i Palestine mogu imati međunarodnu verifikaciju samo kroz dogovor dve strane, te da će predstavnici RS u institucijama Bosne i Hercegovine biti protiv mogućnosti da BiH glasa za predlog Palestine u Savetu bezbednosti Ujedinjenih...

Nastavak na Blic...

Dodik: Teroristički napad u BiH naneće štetu ugledu zemlje

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2011, 01:16

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da će teroristički napad na zgradu američke ambasade u Sarajevu naneti štetu ugledu BiH u svetu.

Nastavak na Vesti-online.com...

Stav SAD je da o situaciji u BiH treba da odlučuju domaći političari

Izvor: Blic, 30.Okt.2011

BANJALUKA - Sjedinjene Američke Države smatraju da o situaciji u Bosni i Hercegovini treba da odlučuju domaći političari. To je suštinski važan stav, jer se godinama zalažemo upravo za to - izjavio je juče predsednik Republike Srpske Milorad Dodik...On je na konferenciji za novinare, upriličenoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.