Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Nerealni bošnjački zahtjevi o raspodjeli sredstava za auto-puteve

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je ocijenio nerealnim bošnjačke zahtjeve o načinu na koji bi entiteti i Brčko distrikt raspodijelili sredstava prikupljena za izgradnju auto-puteva u BiH koja su blokirana.

Dodik je, nakon sastanka sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem u Istočnom Sarajevu, izjavio novinarima da je na današnji dan riječ o iznosu od 136 miliona KM, a na godišnjem nivou to je 360 miliona KM. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

"Postoji odluka o raspodjeli, i to 39 odsto za Republiku Srpsku, dva odsto za Brčko distrikt, a ostalo ide Federaciji BiH. Međutim, u federalnoj Vladi nema saglasnosti, jer bošnjačka strana nije za to da se takva raspodjela zadrži i nakon izmjena zakona. Oni traže da Republika Srpska, umjesto 39 odsto, dobije 31 ili 32 odsto po sistemu krajnje potrošnje, što nije adekvatno za ovu vrstu raspodjele", istakao je Dodik.

Dodik je naveo da je sa Čovićem razgovarao o nizu tema, o nekim pitanjima u vezi sa izborima, kao i o mogućoj saradnji.

"Mislimo da možemo da napravimo dobar rezultat u svakom slučaju i o tome će biti još riječi kasnije u predizbornoj kampanji", rekao je Dodik koji je i lider SNSD-a.

Čović nakon sastanka nije davao izjave.

Današnjem sastanku prisustvovali su i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministri finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i FBiH Jelka Milićević.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.