Dodik: Ne izlazite na proteste u Sarajevo, nije bezbedno

Izvor: RTS, 28.Sep.2016, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ne izlazite na proteste u Sarajevo, nije bezbedno

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je građane i predstavnike udruženja koji su najavili da će organizovati protest ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH, da, iz bezbednosnih razloga, ne dolaze u Sarajevo, prenosi RTRS.
Dodik je prethodno potvrdio da je jutros dobio poziv za saslušanje od Tužilaštva BiH zbog održavanja referenduma o Danu Republike Srpske.
Ponovio je da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odazvati pozivu i da je spreman da da izjavu Tužilaštvu BiH, ali u nekoj od pravosudnih institucija Srpske, i ponovo je istakao da u Sarajevo neće ići.
Predsednik Srpske je u utorak novinarima u Banjaluci rekao da u Sarajevo nije spreman da ode posle izjava predsedavajućeg Predsedništva BiH, lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji mu je predvideo sudbinu Muamera Gadafija i Sadama Huseina.
Osvrnuvši se na odluku o privremenoj suspenziji glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića, Dodik je rekao da to govori o tome koliko su pravosuđe i tužilaštvo u BiH podložni raznim političkim uticajima, pre svih, Izetbegovićeve SDA.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dodik: Ne idite na protest u Sarajevo, nije bezbedno

Izvor: B92, 28.Sep.2016

Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik pozvao je građane i predstavnike udruženja koji su najavili da će protestovati ispred Tužilaštva BiH da ne dolaze u Sarajevo...Kako je rekao, oni ne treba da dolaze u Sarajevo iz bezbednosnih razloga...Dodik je ranije potvrdio da je dobio poziv za saslušanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.