Dodik: Izlaz Dejtonski sporazum

Izvor: B92, 03.Dec.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Izlaz Dejtonski sporazum

Sarajevo -- Predsednik RS Milorad Dodik rekao da je jedini izlaz koji RS vidi za formiranje državne vlasti, vraćanje na izvorni Dejton, ako BiH želi da funkcioniše.

"U suprotnom, nemogućnošću da budu formirani glavni organi vlasti BiH će se sama uništiti. Tako je bilo i sa bivšom Jugoslavijom", rekao je Dodik novinarima u Laktašima.

On je naglasio da će Bošnjaci, "zbog velike želje da dominiraju u BiH, dovesti do toga da država ne može da funkcioniše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da se raspadne".

Dodik je rekao da je pri formiranju državne vlasti "važno poštovanje balansa i pariteta, a da je sve drugo pokušaj uvođenja nečeg što nije urgentno".

"Imamo situaciju da su na sceni svi loši recidivi onoga što su uradili visoki predstavnici u BiH. Pre Pedija Ešdauna nije bilo trauma kada je reč o formiranju Veća ministara i to se činilo tehnički tako što Srbi, Bošnjaci i Hrvati predlože svoje predstavnike. Ešdaun je onda prekinuo praksu i ukinuo rotaciju, te uspostavio nova ministarstva, tačnije sedam novih ministarstava. Sada imamo problem i očigledno je da to ne može da funkcioniše", izjavio je Dodik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Izlaz Dejtonski sporazum

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2011

Predsednik RS Milorad Dodik rekao da jedini izlaz koji RS vidi kada je reč o formiranju državne vlasti, vraćanje na izvorni Dejton, ako BiH želi da funkcioniše..."U suprotnom, nemogućnošću da budu formirani glavni organi vlasti BiH će se sama uništiti. Tako je bilo i sa bivšom Jugoslavijom",...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dodik: BiH kao SFRJ

Izvor: RTS, 03.Dec.2011

Bosna i Hercegovina može sama sebe da uništi zbog nemogućnosti da formira organe vlasti, ocenio Milorad Dodik i dodao da je tako bilo i sa bivšom Jugoslavijom.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.