DODIK PUTUJE U MOSTAR ALI NIJE OPTIMISTA

Izvor: Kurir, 24.Mar.2011, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK PUTUJE U MOSTAR ALI NIJE OPTIMISTA

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske (RS) i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je da će sutra u Mostaru prisustvovati sastanku vodećih hrvatskih i srpskih političkih stranaka na kojem će biti reči o formiranju vlasti na nivou BiH.

Dodik je u Banjaluci rekao da "nije veliki optimista" oko mogućeg dogovora o formiranju vlasti na državnom nivou.

"Očigledno je da je situacija u Federaciji BiH složena i to ne daje osnov za optimizam >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji bi danas bio nerealan ... Dva HDZ-a nameravaju da održe sabor i to unosi politički element", kazao je on.

Dodik je najavio da će RS "pratiti situaciju i ocenjivati moguće ugrožavanje njenih interesa".

On je ponovio da SNSD i dalje insistira na postojanju rotacije i nacionalnog balansa u Savetu ministara BiH. Dodik je još kazao da se sednica Predstavničkog doma parlamenta BiH može sazvati tek nakon što bude definisana skupštinska većina, dodajući da i dalje ostaje pitanje o tome ko će dati legitimitet izboru delegate iz Fedearcije BiH u Dom naroda parlamenta BiH.

"Gotovo smo u pat poziciji", istakao je Dodik. Lider SNSD-a ponovio je da njegova stranka traži mesto ministra inostranih poslova BiH, kao i da su dva HDZ-a nezaobilazna u formiranju državne vlasti. Prema njegovim rečima, pravosudne institucije treba da razreše situaciju o legitimnosti nove vlasti u Federaciji BiH.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.