DODIK: Otvorena nova fiskulturna sala u Vojkovićima

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 25.Sep.2010, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK: Otvorena nova fiskulturna sala u Vojkovićima

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik otvorio je danas novu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u naselju Vojkovići u opštini Istočna Ilidža, za čiju izgradnju je izdvojeno dva miliona KM.
Premijer Srpske je naglasio da je Vlada RS u proteklom periodu uložila oko 100 miliona KM na područje grada Istično Sarajevo.

"Već iduće sedmice otvorićemo i put prema Jahorini, žilu kucavicu ovog grada, za koji je Vlada RS izdvojila više od >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << deset miliona KM. Ima onih koji kažu da je predizborna kampanja i da mi otvaramo objekte. Naravno da otvaramo, jer se političari mjere prema onom što ostave iza sebe", naglasio je Dodik.

On je upitao zašto otvaranju fiskulturne sale za osnovnu školu ne prisustvuje gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović, jer su, kako je naglasio, Vojkovići dio njegovog grada. "Mi smo uvijek spremni da prihvatimo sve ono što je dobro što bilo ko učini za narod. Zašto je problem da se pri otvaranju ove dvorane okupimo i zajedno proslavimo", istakao je Dodik

Premijer Srpske je naglasio da je Vlada RS u protekle četiri godine rekonstruisala 112 škola, od čega je 15 novih školskih objekata i dva fakulteta.

Potpredsjednik Vlade RS i ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović izrazio je uvjerenje da će fiskulturna sala u Vojkovićima, u čiju izgradnju je izdvojeno dva miliona KM, biti snažan podsticaj razvoju sporta u ovom kraju.

"Vjerujem da ćemo u narednim godinama iz ove dvorane imati mnoge dobre sportiste", rekao je Kasipović novinarima.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Rade Ristović izrazio zadovljostvo što će sala u Vojkovićima primiti sve sportaše RS, kao i cijele regije. "Hvala svima koji su podržali ovaj kapitalni objekat. Danas imamo najljepši objekat na području Istočne Ilidže, a pored njega niče i stambena zgrada za porodice poginulih boraca", naglasio je Ristović.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Siniša Dodik, koji je zajedno sa premijerom Dodikom i direktorom Osnovne škole "Aleksa Šantić" Mirkom Sikimom svečano otvorio dvoranu, rekao je da su Vojkovići dobili najljepši sportski objekat za učenike osnovnih i srednjih škola u RS. "Oni koji ovih dana govore da Vlada RS nije uradila ništa, mogu samo da nam zavide na djelima", poručio je poslanik SNSD-a republičkom parlamentu.

Direktor Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Vojkovićima izrazio je zadovoljstvo što je škola napokon dobila objekat u kojem profesori mogu da izvode nastavu fizičkog vaspitanja. Sikima je izrazio veliku zahvalnost Vladi RS koja je, kako je naglasio, uložila ogromna sredstva u izgradnju sale.

Otvaranju fiskulturne sale u Vojkovićima prisustvovali su, između ostalih, ministri civilnih poslova BiH Sredoje Nović i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Slavko Jovičić.
Izvor: SRNA

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.