DODIK: KOSOVO JE SRBIJA

Izvor: Kurir, 05.Avg.2010, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK: KOSOVO JE SRBIJA

BEOGRAD - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je politika "Kosovo je Srbija" jedina politika koja može da se vodi dok se ne dobije određena kompenzacija.

"Mislim da Srbija treba da nastavi da vodi ovakvu politiku da bi u jednom trenutku mogla da dobije satisfakciju", rekao je on u intervjuu koji objavljuje NIN u najnovijem broju.

"Minimum koji Srbija mora da dobije je i specijalni status njene manjine u ostalim delovima Kosova, kao i status naših >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << manastira i kulturnog blaga", precizirao je Dodik.

On je kazao da je odlukom iz Haga nastavljen kontinuitet lošeg odnosa sveta prema Srbiji koja je još jednom ponižena.

"Makar i zbog te poniženosti ne sme da promeni politiku prema Kosovu. Ali Srbija mora da zna i da se volja velikih zapadnih sila po tom pitanju sigurno neće promeniti", zaključio je Dodik.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.