Izvor: Glas javnosti, 09.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smeta im Dodik

BEOGRAD - Uklanjanje aktuelnog premijera RS Milorada Dodika prvi je korak u ostvarenju plana koji su američki predstavnici u BiH, zajedno s hrvatskim službama bezbednosti, pripremili u svrhu urušavanja institucija Republike Srpske i centralizacije Bosne i Hercegovine. Pošto je završena reforma policije koja nije oskrnavila nadležnosti entiteta, kako tvrdi izvor Glasa blizak istražnim i pravosudnim institucijama BiH, grupa na čijem čelu je prvi zamenik visokog predstavnika američki >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << diplomata Rafi Gregorijan krenula je u drugu fazu plana kojim će dokazati da je vlast RS kriminalizovana i da kao takva ne treba da postoji.

Ovaj visoki funkcioner policijskih službi BiH navodi da Gregorijan rukovodi grupom u kojoj su njegov američki prijatelj Dru G. Endžel, šef Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH Dragan Lukač, šef Sektora za krivične istrage Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i američki ambasador u BiH Čarls Ingliš. HDZ je na početku rata u BiH Lukača postavio za načelnika Stanice javne bezbednosti Bosanski Šamac. Bio je glavna veza preko koje je Hrvatska slala oružje Armiji BiH, navodi naš izvor. Vojska RS Lukača je uhapsila 17. aprila 1992, a bio je u zatvorima u Šamcu, Brčkom, Bijeljini, Batajnici i Zemunu. Oslobođen je u razmeni 4. septembra iste godine.

IZBEGAVA AVIONE

Da je u pitanju privatni obračun američkih činovnika u BiH s vlastima RS, čiji je krajnji cilj oduzimanje nadležnosti Srpskoj, govori i činjenica da je Rafi Gregorijan daleko od aktuelnih republikanskih vlasti SAD i da pripada grupaciji Holbruk-Olbrajt-Klark, koja je bila veoma aktivna tokom sukoba u BiH, poznata po probošnjačkoj nastrojenosti i danas.

- Ova grupacija je kao svoje ljude koji treba da rade na rušenju vlasti RS aktivirala strukture bliske SDS-u. Prema saznanjima Kurira, finansijeri ove grupe su hrvatski kadrovi u institucijama BiH, a dokumentima o navodnom kriminalu snabdevaju ih i iz hrvatskih obaveštajnih izvora. Iza ove grupacije u Federaciji BiH politički stoji SDP Zlatka Lagumdžije i finansijski vlasnik Sarajevske pivare Hilmo Selimović - ističe naš izvor.

Upravo zbog ovih saznanja, prenosi izvor, neke strane obaveštajne službe sugerisale su Dodiku da više ne putuje avionom, jer postoje naznake o mogućem scenariju njegove likvidacije.

- Dodik je već tri puta imao probleme na avionu koji ga je vozio sa banjalučkog aerodroma. Pilot je jedva uspeo da prizemlji letelicu - zaključuje naš izvor.

- Uz pomoć Lukača, koji je još od 1990. aktivan član hrvatskih službi bezbednosti, Amerikanci, sa Gregorijanom na čelu, pokušavaju da Dodiku napakuju kriminalne radnje vezane za izgradnju zgrade Vlade RS, kao simbola entitetskih institucija, te navodne nezakonitosti prilikom prodaje Rafinerije nafte „Brod“ ruskoj kompaniji „Zarubrežnjeft“ - tvrdi naš izvor.

Prema istom izvoru, srpske službe bezbednosti već nekoliko meseci raspolažu podacima o aktiviranju hrvatskih službi u planu rušenja RS. One su Dodiku dostavile plan urušavanja aktuelne vlasti kao preduslov centralizacije BiH, pa čak i imena ljudi u njegovom okruženju koji dostavljaju podatke o Dodikovim aktivnostima.

- Reč je o ženskoj i muškoj osobi bliskoj premijeru, koje su aktivno dostavljale podatke o njegovom kretanju i dokumenta o aktivnostima vlade. Što se tiče muške osobe, zanimljivo je da se radi o jednom od dvanaest osnivača Dodikove stranke SNSD, koja na ovaj način želi da iz pozadine ukloni Dodika i preuzme vladanje strankom - objašnjava naš izvor i ističe da su upravo zbog raskrinkavanja ovog plana i nekoliko gafova kojima je razotkrio providno delovanje grupacije SAD nedavno donele odluku da Gregorijana povuku iz BiH i prebace u Brisel.

- Gregorijan je poslat na godišnji odmor i odmah po povratku, u septembru, napušta BiH i odlazi u Brisel - tvrdi izvor Kurira.

Premijer RS Milorad Dodik juče se nije javljao, ali je portparol njegove stranke SNSD Milan LJepojević rekao da se predsednik vlade nalazi na godišnjem odmoru s porodicom i da će od ponedeljka biti dostupan za komentar. LJepojević dodaje da je Dodik upoznat s pretnjama smrću.

Pokušali smo da stupimo i u kontakt s kancelarijom Rafe Gregorijana, ali se do zaključenja ovog broja niko nije javljao na telefone poznate redakciji.

Hmm, šta sad, nije im po volji ni Dodig, a pre desed godina su se kleli u njega ovi sa Zapada...

Dakle, smetao im Karadzić, smatala im umerena Plavšićka, smeta im sad socil demokrata Milorad, a smetao bi im i sam Bog gospod, ako ne bi slušao belosvetske barabe i bitange ...

Nema više rukavica u ovom slučaju, ko god bio i rušio Republiku Srsku-treba ga nazivati TERORISTOM-makar se taj zvao bilo kako, i bio predsednik bilo čega na svetu a i šire...

E sad ako isti sebe deklarišu kao plaćeni teroristi, koji žele da obave prljav posao, lepo to objaviti celom svetu i tu su kompeticije Republike Srske završene-neka rade to što rade....

Ako to neće da kažu, a rade to sve, treba im se suprostaviti bilo gde na planeti zemlji i šire, kako verbalno-tako i svim srestvima kojima se i oni lično služe a koje pročitasmo u tekstu gore...

Glava za glavu, zub za zub je uvek dobra strategija, ako baš druge nisu moguće i ne daju nikakve rezultate...za početak nije loše sve zagovornike smenjivanja Dodika ili likvidaciju, nazivati TERORISTIMA, makar taj radi u Beloj ili nekoj CRNOG kući bilo gde u svetu.

Ako im Sad i Dodig smeta-to je dokaz da svet ima posla sa legalnom MAFIJOM najveće vrste koja se poziva na države iz koje ti mAFIJAŠI i teroristi dolaze, kako vidim iste finansiraju moćne naftne kompanije iz Amerike, Saudijske Arabije, i moćni finnansiski magnati iz sfere bankarstva i trgovine oružjem uglavnom iz Amerike .

Ja mislim da se "Glas" previše bavi problemima susedne države i Milorada Dodika čiji postupci u poslednjih par godina jasno pokazuju da on mnogo muti u finansijama. Hajde, budite malo pravi novinari i donesite u jednom od svojih brojeva tekst (sa fotografijama) njegove kuće u Beogradu, sa procenom vrednosti. Kažu da takvu nema Tadić. Pa odakle mu, bre, pare. Ne vrede toliko celi njegovi Laktaši.

E, bas kazu da Tadic ima i vecu. Radi on to sa Dinkicem u potaji i ortacki. Prosetaj malo po Staroj planini pa ce ti malo svanuti.

E moj Srbijanski Srbinu. Jadni svi mi Srbi na Balkanu ako svi tako mislite kao ti da su Srbske države odvojene i svaka za sebe i ne treba se baviti njima. Takvi kao ti ste i otjerali Srbe u Crnogorce, svoje katolike u Hrvate, a muslimane u Bošnjake. Otjeraćete i Srbe u Vojvođane. Čemu vodi takvo mišljenje. Radite sami protiv sebe, a mislite da neko drugi radi protiv vas. Na trebaju nama Srbima nikakvi vanjski neprijatelji uz ovakvo mišljenje. Umjesto da radimo na sintetizovanju našeg naroda takvi kao ti radite na razjedinjavanju. Tebi su izgleda draži tuđi lovatori nego naši. Kada su naši onda su mafijaši, a kada su strani onda su biznismeni. Molim te razisli o ovome. Tvoj sistem mišljenja dovodi do urušavanja svake Srbske države iznutra i našeg nestanka i marginalizovanja.

Milutine , mafija i drzi ovaj svet, upravlja ga onako kako hoce , postavlja predsednike , pljackaju drzave i sve drugo sto mozes zamisliti.Da nisje maija gazda ovog sveta , zar bi se mogla bombardovati Srbija i Srpska bez odobrenja UN?Nazalost mi nemmao toliko zuba , da mozemo da se nosimo sa multimilionskom mafijom.Mozemo samo da pijemo rakiju , bensedin ili neko drugo smirujuce sredstvo i pravimo se da nista nevidimo.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.