Međusobne optužbe vlasti i opozicije u Crnoj Gori

Izvor: Akter, 26.Okt.2015, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međusobne optužbe vlasti i opozicije u Crnoj Gori

Deo crnogorske vlasti optužio je opozicioni Demokratski front (DF) za pokušaj državnog udara i odgovornost za nemire u Podgorici u subotu uveče kada je povredjeno 26 građana i 29 policajaca

Crnogorski premijer Milo Đukanović i njegova Demokratska partija socijalista (DPS) smatraju da je DF pokušao "nasilno da zauzme državne institucije i da sruši vlast", dok je manja članica vlasti Socijaldemokratska partija socijalista (SDP) uzdržanija u kvalifikacijama subotnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nereda.

Lider SDP-a i predsednik skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić izrazio je žaljenje zbog incidenta i ponovio apel poslanicima DF-a da se vrate dijalogu u skupštini.

Poslanici DF-a pokušali su u subotu uveče da uđu u Skupštinu Crne Gore, a policija je sprečila tu nameru. Demonstranti su srušili zaštitnu ogradu, bacili molotovljev koktel i pirotehnička sredstva na policiju, posle čega je policija suzavcem i silom rasterala demonstrante.

Uhapšeno je devet osoba, dok su poslanici DF-a Andrija Mandić i Slaven Radunović privedeni i osumnjičeni za "nasilnu promenu Ustava i podsticanje učesnika protesta na nasilan ulazak u Skupštinu Crne Gore, a sinoć su pušteni iz pritvora.

Čelnici DF-a su najavili da će nastaviti sa svojim akcijama, ali za sada nisu saopštili detalje.

DF je optužio premijera Mila Đukanovića da je "doveo Crnu Goru na ivicu vanrednog stanja".

Ta koalicija optužila je i sekretara Veća za nacionalnu bezbednost i bivšeg direktora policije Veselina Veljovića da "stoji iza kriminalnih ljudi sa fantomakama koji su izazvali nerede, što je bila osnova za brutalnu reakciju policije".

Veljović je odbacio takve optužbe i ocenio da se radi o "obmanama i podmetanjima" DF-a.

Nekadašnji šef crnogorske policije je izrazio uverenje da će državni organi u zakonitoj proceduri utvrditi činjenice i odgovornost i procesuirati vinovnike nasilja.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Incident

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podgorica: Šteta od protesta 150.000 evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2015

Načelnik podgoričke Komunalne policije Goran Janković ozvaničio je da je tokom subotnjih protesta dela opozicije u prestonici pričinjena šteta u iznosu od oko 150.000 evra i najavio da će grad tražiti nadoknadu štete od organizatora demonstracija Demokratskog fronta...Uništavani su, kako je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

KOMENTAR: Milo

Izvor: Večernje novosti, 26.Okt.2015

MILO Đukanović, poslednji evropski diktator, kako ga mnogi nazivaju, "dete moćnih mecena", završio je tek minulu nedelju učinkom kome se mogu diviti samo njemu slični. Glasanjem da Kosovo postane član Uneska i srpske svetinje postanu deo tankog kulturno-istorijskog nasleđa kosmetskih Albanaca...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.