Đukanović optimista u pogledu odnosa u regionu

Izvor: Vostok.rs, 08.Mar.2013, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović optimista u pogledu odnosa u regionu

08.03.2013. -

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je u pogledu odnosa u regionu optimista i da je posebno nakon promene vlasti u Srbiji došlo do pojačanih napora da se zaostatak prevaziđe, a to se, kako je rekao, najupečatljvije vidi na novoj ispoljenoj političkoj volji da se uspostavi dijalog Beograda i Prištine.

“Taj dijalog vodi potpunom rešavanju svih problema koji danas opterećuju Srbiju i Kosovo”, rekao je Đukanović za BH televiziju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Govoreći o odnosima Bosne i Hercegovine (BiH) i Crne Gore, Đukanović je rekao da dve države nemaju ni jedno nerešeno pitanje i da nema diskoniuiteta u odnosima dve zemlje.

On je izrazio i uverenje da će Crna Gora i BiH kroz finalizaciju nekih pitanja, kao što je pitanje razgraničenja među državama na području nekadašnje Jugoslavije, biti podsticajni da bi mogle potpisati prvi sporazum o razgraničenju.

Izvor: Glas Rusije, Tanjug, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.