Ako namećete srpstvo kako da se osećaju Crnogorci

Izvor: B92, 29.Jan.2020, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako namećete srpstvo kako da se osećaju Crnogorci"

Predsednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović upitao je kako treba da se osećaju Crnogorci ako se, kako je naveo, "nameće srpstvo" izvan granica Srbije.

"Ako treba da obezbedimo sva prava svim vernicima, apsolutno mi smo najbolji mogući partner, ali ako želite da nam namećete svoje nacionalističke poglede, onda ih mi zaista ne doživljavamo kao srpsko pitanje već kao velikosrpsko pitanje", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Đukanović na sednici Opštinskog odbora DPS-a Berane.

Kako je naveo, "ako namećete srpstvo izvan granica Srbije, u ovom slučaju Crnoj Gori, kako se onda osećamo mi koji smo takođe građani Crne Gore, koji smo pravoslavci, pa se nacionalno osećamo Crnogorci, ima nas 45 odsto prema poslednjem popisu".

"Šta je sa nama?", upitao je Đukanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović: Ako namećete srpstvo, kako da se osjećaju Crnogorci

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2020

BERANE - Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Ðukanović upitao je večeras, na sjednici Opštinskog odbora DPS-a Berane, kako treba da se osjećaju Crnogorci ako se, kako je naveo, "nameće srpstvo" izvan granica Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Posle fijaska u Beranama, Milo Đukanović uznemiren pitao: "Ako namećete srpstvo izvan granica Srbije kako se onda osećamo mi koji smo Crnogorci?"

Izvor: Večernje novosti, 30.Jan.2020, 00:35

U Beranama su dan pre Đukanovićevog dolaska stigli i pripadnici SAJ, a da se predsedniku ne bi ‘’kvario vidik’’ u kasnim noćnim satima ‘’neko’’ je prefarbao trobojku - Ako namećete srpstvo izvan granica Srbije, u ovom slučaju Crnoj Gori, kako se onda osećamo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.