Izvor: Piplmetar.rs, 03.Okt.2023, 00:30

UMESTO ISKUŠENIŠTVA IZABRAO STUDENTSKI ŽIVOT! Evo za šta se sada školuje Milan Stanković!

Postupci pevača Milana Stankovića iz meseca u mesec iznenađuju javnost, a, prema poslednjim saznanjima, on je navodno, nakon povratka iz manastira u Crnoj Gori, u tajnosti snimio pesmu u Sarajevu i pevao na jednoj svadbi.
Milan Stanković (Foto: Ringier/Zoran Ilić) • Zoran Ilić / Ringier


Iako su zbog toga mnogi pomislili >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da je digao ruke od duhovnog života, kako Kurir saznaje, Milan je, nakon što nije postao iskušenik u manastiru Podmaine, pre nekoliko nedelja postao student teologije na čuvenoj crkvenoj akademiji Atonijada na Svetoj Gori, gde se trenutno nalazi.
Milan Stanković (Foto: Ringier/PulsOnline arhiva)
– Milan je rešio da se ozbiljno bavi bogoslovljem, pa je dobio blagoslov i upisao se u jednu od najstarijih i najistaknutijih crkvenih škola u pravoslavnom svetu. U pitanju je čuvena Atonijada na Svetoj Gori. To je visokoškolska ustanova, tj. fakultet i nalazi se u Svetoandrejskom skitu, u blizini Kareje. Milana su svi jako lepo prihvatili od prvog dana dolaska na akademiju. Tamo, kao i svi ostali studenti, živi po pravilima koja su skoro istovetna onim u manastiru. Predmeti koje sluša i koje će na kraju semestra polagati su raznovrsni. Između ostalog, on u Atonijadi uči i ikonopisanje, izvorne crkvene tekstove i vizantijsku muziku, ali i filozofiju, kao i predmete iz školskog programa za državne fakultete. Nakon što završi studije, imaće zvanje teologa, a ako se zamonaši, imaće sve uslove da postane sveštenomonah – priča izvor za gorepomenuti list.
Milan Stanković (Foto: Instagram/milanstankovic)
– Pesmu koju je nedavno snimio dok je bio u Beogradu, planira da objavi u nekom skorijem periodu i to kao poklon svojim fanovima. On će to uraditi bez najave, kao pravo iznenađenje, i ona će biti dostupna na svim muzičkim platformama. Neće se vraćati nastupima, to ga ne interesuje, a sav svoj fokus će usmeriti na novo poglavlje u svom životu, a to je studiranje. Milan smatra da to ništa nije slučajno i da se sve dešava po blagoslovu. Poznato je da je on završio srednju medicinsku školu, a sad će i crkvenu akademiju. Baš mu je nedavno jedan od profesora rekao da je tamo na medicini naučio da leči telo, a da će posle boravka na Svetoj Gori naučiti da leči i dušu. Njega je to oduševilo. Milan o ovom novom poglavlju u svom životu ne želi da govori, ali i ne krije da vreme provodi u Atonijadi. Nedavno je baš na svom Instagramu objavio i snimke iz akademije i to dok je posmatrao svoje kolege, zatim kako tokom slobodnog vremena igraju košarku sa jednim od monaha, koji je i profesor u ovoj školi. Kada nema predavanja, Milan obilazi svetogorske manastire, a najviše vremena provodi u našem Hilandaru, gde je i ranije odlazio i za koji je izuzetno vezan – dodao je izvor.
Milan Stanković (Foto: Ringier/Đorđe Kojadinović)
– Kršten sam još kao beba da bih preživeo, a preživeo sam mnogo u svom kratkom životu. Svi mi imamo stremljenja, želje, planove, uspehe, ideje. Velike darove mi je dao Bog, a s tim ide i veliki krst. Ali u ludilu ovog vremena, duhovno slepi, gluvi i nemi, svegrešni, pale prirode, svi neminovno ozbiljno promašujemo i sa zakašnjenjem osetimo da bez logosa božjeg nema života, niti smisla. To su potvrdili svi koji se življenjem ozbiljno bave. Sve nauke, filozofije, revolucije, ideologije, limitirane su okvirom stvorenog, bez pristupa tajni Tvorca, uzroka. A sve se na kraju završava Gospodom, jer kroz njega je sve i postalo – ispričao je Stanković svojevremeno.
Milan Stanković je, inače, završio na infuziji, a više detalja o tome pogledajte u odvojenom tekstu: U Hilandaru završio na infuziji: Milan Stanković objavio fotku iz ambulante, zabrinuo pratioce
Opširnije
Izvor: PulsOnline.rs

Pogledaj vesti o: Milan Stanković,   Zoran Stanković

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.