Niški džudisti treći put u Ligi Evrope - najavljuju borbu za vrh

Izvor: JužneVesti.com, 15.Nov.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški džudisti treći put u Ligi Evrope - najavljuju borbu za vrh

Nakon osvajanja petih mesta u Ligi Evrope 2016. i 2018. godine, takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša treći put će se nadmetati u ovom evropskom takmičenju. Najboljih sedam niških boraca takmičiće se u nedelju, 17. novembra sa još 11 ekipa u Lisabonu, a kako kaže trener Nemanja Stanković, želja im je da odu korak dalje.

Protivnici Nišlijama su ekipe iz Francuske, Rusije, Nemačke, Gruzije, a žrebom će biti određeni parovi.

Za Kinezis će >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Lisabonu nastupiti Aleksa Krstić i Tornike Nagliašvili (66 kg), Andrija Milenković (73), Jovan Niškanović i Milan Mihajlović (81), Miroljub Ivezić (90) i Jurij Krakovjecki (preko 90).

Biće to naša "sedmorica veličanstvenih". Jaki jesmo, ali sigurno je da su i ostali, jer u pojedinim zemljama se mnogo više ulaže u džudo. U Ligi Evrope niko nije slučajno, reč je o 12 veoma jakih ekipa i svako dolazi sa ambicijom da “uradi nešto”. Nadam se da i mi možemo da ispunimo neke svoje ambicije, čak i one najsmelije. Do sada smo uvek bili zapaženi, nikad nismo izneverili i siguran sam da ćemo i sada pružiti svoj maksimum - kaže Stanković.

Niški džudisti su učestvovali u Ligi Evrope 2016. godine u Beogradu i dve godine kasnije u Bukureštu i oba puta osvojili su peto mesto.
Pogledaj vesti o: Milan Stanković

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Grepling Kup Srbije u nedelju u Kuli

Izvor: 025info.rs, 15.Nov.2019

Pod pokroviteljstvom Srpskog rvačkog grepling saveza, a u tehničkoj organizaciji Konstriktor fajt tima iz Kule u nedelju, 17. novembra, održaće se peti Grepling Kup Srbije. Nadmetanja će, u hali Osnovne škole Petefi brigada početi u 11časova. Do sada je svoje učešće na ovom takmičenju, prema...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.