Izvor: Piplmetar.rs, 18.Jul.2023, 04:35

„DALEKO JE ON OD ISKUŠENIKA!“ Duhovni otac progovorio o Milanu Stankoviću

Vladimir Miljanić
|

utorak 18. juli 2023. 00:02h


U javnosti je kao bomba odjeknula vest da pevač Milan Stanković hoće da postane iskušenik u manastiru Podmaine u Crnoj Gori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Milan Stanković (Foto: Ringier/Zoran Ilić) • Zoran Ilić / Ringier


Milan je navodno redovan posetilac ove svetinje i ulaže velike napore da postane pravi hrišćanin.
– Milan Stanković jeste boravio kod nas, ali nije imao te pretenzije da bude iskušenik. To je čitav proces. On je želeo da bude u manastiru u prostoru svetog meta, kao u duhovnoj banji. Tražio je sebe i svoje istinsko ja, ali nije imao monašku ambiciju. Ovaj manastir je njegovo duhovno mesto. On je u procesu nalaženja sebe i nalaženja Boga i najbolje mesto za to je manastir – kaže jedan gospodin iz gorepomenutog manastira za „Kurir“.
Milan Stanković (Foto: Ringier/PulsOnline arhiva)
– Trenutni iguman i propovednik otac Rafailo je učitelj, uzor koji pomogne čoveku da neke nedoumice reši. Milan je donekle to pronašao kroz ličnost našeg Igumana. Naš iguman mnogima pomaže. Ovo je samo muški manastir, ali imamo još dva ženska manastira. Kao što vidite, to su sve mladi ljudi – dodao je za ovaj medij.
Pripadnike sedme sile interesovalo je koji je proces da Milan postane iskušenik.
Milan Stanković (Foto: Ringier/Đorđe Kojadinović)
– On je daleko od toga. Ovde je telesni ugođaj, ali pre svega duhovni. Ovde monasi, iskušenici ne žele tu vrstu eksponiranja. To nije monaško pravilo, niti mi imamo potrebu za tim. Razumemo da je jedna poznata ličnost sa karijerom odlučila da se posveti duhovnom životu, pa je to interesantno za javnost, ali važno je reći istinu u tom slučaju – kaže duhovni otac za spomenuti medij.
– Milan je daleko od sveštenstva. E sad, i samo hrišćanstvo, ka čemu Milan ide i trudi se da takav bude, jeste veliki trud i donekle natčovečanski napor u odnosu na njegov prethodni život. Milan želi da bude pravi hrišćanin, što je veoma pohvalno – ističe duhovni otac.
Milan Stanković (Foto: Ringier/Zoran Ilić)
Crkveno lice kaže da Milan nije bio skoro u svojoj duhovnoj kući.
– Nije dolazio u skorije vreme. Recimo, u periodu posta je bio. Proveo je intenzivno ovde na bogosluženju. On je već totalno drugačiji put izabrao od onog koji je vodio. Svejedno je da li je hrišćanin ili je monah – navodi duhovni otac.
Milan Stanković YouTube/Screenshot/MILAN STANKOVIC
– Milan ne može da obuče mantiju, već običnu garderobu, koju inače nosi. Ali ni po čemu se ne ističe, samo da se ispoštuje taj dres-kod. Nadam se da sam vam približio detalje u vezi sa ličnošću koja je privukla toliku pažnju zbog odluke da se približi hrišćanskom životu – zaključio je duhovni otac, koji je insistirao da ostane anoniman.
Zbog kog muškarca je Milan Stanković morao da napusti „Grand“ pogledajte u odvojenom tekstu: “Milan mu je smetao“ Otkriveno zbog čega je Stanković otišao iz Granda, u sve umešana Rada Manojlović
Opširnije
Izvor: PulsOnline.rs

Pogledaj vesti o: Milan Stanković,   Zoran Stanković

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.