Beko hoće da proda Luku, ali skuplje nego što je platio

Izvor: Blic, 27.Jun.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beko hoće da proda Luku, ali skuplje nego što je platio

Privrednik Milan Beko je danas saopštio da će Gradu Beogradu prodati svoje akcije u Luci Beograd, ali po ceni po kojoj je kupio uvećanoj za kamatu koju država plaća stranim bankama kada se kod njih zadužuje.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je sinoć za TV B92 da je Grad spreman da od vlasnika kupi Luku Beograd po ceni po kojoj je privatizovana, što je oko 40 miliona evra.

Beko je u današnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopštenju naveo da se danas obratio međunarodnoj revizorskoj firmi KPMG radi utvđivanja cene.

"Grad će dobiti preduzeće sa 200 hektara zemljišta i razrađenom razvojnom strategijom na bazi Libeskindovog projekta (arhitekta Danijel Libeskind) "Grad na vodi". Ne postoji pojedinac koji može da odoli napadu države i u tome nisam izuzetak. Utoliko želim da se tehnika kupovine akcija obavi u što kraćem roku", rekao je Beko.

Đilas je sinoć rekao da će poslati i zvaničnu ponudu vlasniku Luke Milanu Beku koji je, tvrdeći da su mu ugrožena vlasnička prava, javno ponudio državi da kupi od njega to preduzeće.

Luka Beograd se spori s Gradom Beogradu oko prava na korišćenje zemljišta. Nedavno je Viši sud privremenom merom zabranio Luci da raspolaže spornim zemljištem od oko 100 hektara.

Beko je preko investicionog fonda iz Luksemburga Vorldfin 2005. godine kupio 93 odsto akcija Luke za oko 40 miliona evra i potvrdio je da nije jedini vlasnik tog preduzeća.

Povezane vesti: Đilas: Beograd spreman da kupi Luku Đilas: Podržaću dogovor koji je dobar za grad

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beko: Prodaću Luku, ali sa kamatom

Izvor: B92, 27.Jun.2011

Beograd -- Privrednik Milan Beko je saopštio da će Gradu Beogradu prodati svoje akcije u Luci Beograd, čime je odgovorio na sinoćnu ponudu Dragana Đilasa...On je, međutim, naveo da je spreman da se tih akcija odrekne po ceni po kojoj je kupio uvećanoj za kamatu koju država plaća stranim bankama...

Nastavak na B92...

Beko nudi gradu akcije luke

Izvor: Beta, 27.Jun.2011

BEOGRAD, 27. juna 2011. (Beta) - Privrednik Milan Beko je u ponedeljak saopštio da će Gradu Beogradu prodati svoje akcije u Luci Beograd, ali po ceni po kojoj je kupio uvećanoj za kamatu koju država plaća stranim bankama kada se kod njih zadužuje...Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas rekao...

Nastavak na Beta...

Beko spreman da proda Luku Beograd uz kamatu

Izvor: Economy.rs, 27.Jun.2011

Preduzetnik Milan Beko saopštio je danas da će prodati svoje akcije u Luci Beograd po ceni po kojoj ih je kupio i za pripadajuću kamatu, uz tvrdnju da je gradonačelnik Beograda Dragan Djilas prihvatio tu ponudu.

Nastavak na Economy.rs...

Biznismen Milan Beko prihvatio ponudu gradonačelnika Dragana Đilasa

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jun.2011

BEOGRAD - Milan Beko saopštio je danas da će prodati svoje akcije u Luci Beograd po ceni po kojoj ih je kupio i za pripadajuću kamatu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Beko spreman da proda akcije „Luke Beograd” gradu

Izvor: Politika, 27.Jun.2011

Ne postoji pojedinac koji može da odoli napadu države – i u tome nisam izuzetak, naveo ovaj biznismen..Milan Beko, jedan od vlasnika „Luke Beograd”, spreman je da proda svoje akcije u tom preduzeću gradu Beogradu po ceni po kojoj ih je stekao. Uslov je da mu prestonica plati kamatu koju, inače,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.