Beko dobio spor protiv nemačkog Vaca

Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beko dobio spor protiv nemačkog Vaca

Beogradski biznizmen Milan Beko saopštio je danas da su njegove kompanije koje su vlasnici beogradske novinske kuće "Novosti", dobile arbitražni spor protiv nemačke medijske kompanije Vac (WAZ).

"Zadovoljni smo pobedom na arbitraži u Beču, čija nam je odluka upravo uručena, povodom spora koji Vac vodi protiv nas duže vremena oko kompanije 'Novosti", piše u saopštenju dostavljenom agenciji Beta iz Luke Beograd koja je u vlasništvu Milana Beka.

Dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se da je Vac podneo devet zahteva arbitraži protiv kompanija koje su vlasnici "Novosti", tvrdeći da je došlo do povrede ugovora i oštećenja poslovnog interesa Vac-a.

"Imamo nameru da odbranimo 'Novosti' od neetičkog preuzimanja i kuririzacije novina od strane najmoćnije poslovno-političke grupacije u zemlji", ističe se u saopštenju.

Milan Beko je 2006. godine prezueo većinski kapital "Novosti" prekotri povezane firme registrovane u inostranstvu. Ta privatizacija je sporna po oceni Saveta za borbu protiv korupcije, a njeno ispitivanje je zatražila i Evropska unija.

Komisija za hartije od vrednosti je prošle godine naložila Beku da podnese ponudu za prodaju udela većeg od 25 odsto što on do sada nije učinio. Njemu je oduzeto pravo upravljanja na udeo veći od 25 odsto, tako da je sada država najveći pojedinačni akcionar u "Novostima".

Predstavnici Vaca su tvrdili da je ta kompanija imala sporazum sa Bekom o preprodaji udela u "Novostima", a Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odbila je njen zahtev za preuzimanje većinskog udela u "Novostima".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beko pobedio Vac na arbitraži u Beču

Izvor: Mondo, 17.Maj.2012

Srpski biznizmen je saopštio da su njegove kompanije koje su vlasnici beogradske novinske kuće Novosti, dobile arbitražni spor protiv nemačke medijske kompanije.

Nastavak na Mondo...

Beko dobio spor protiv VAC-a

Izvor: Akter, 17.Maj.2012

Kompanije Milana Beka dobile su pred arbitražom u Beču spor koji nemački koncern VAC protiv njih vodi "duže vremena oko kompanije Novosti"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.