Tadić: Nećemo priznati Kosovo

Izvor: B92, Tanjug, 17.Jul.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nećemo priznati Kosovo

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić ponovio je da niko u Srbiji nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

On je poručio da je Srbija opredeljena da se postigne mirno, kompromisno rešenje.

Tadić je rekao da je siguran u jedinstvo vlade u ovom, kako je kazao, teškom momentu kada se očekuje misljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova i Metohije.

"Siguran sam da u ovom teškom momentu kada očekujemo mišljenje Međunarodnog suda prave, koje može biti različito, da ćemo biti zajedno zbog toga što članstvo u EU jeste naš centralni strateški cilj, ali je jednako tako centralni strateški cilj očuvanje intergiteta naše zemlje na Kosovu i Metohiji i mi od toga nikada i ni po koju cenu nećemo odustati", istakao je je Tadić.

Predsednik Srbije poručio je građanima Srbije, ali i međunarodnoj zajednici, da niko u Srbiji nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

"Istovremeno, potpuno smo opredeljeni da postignemo mirno, dogovorom iskazano kompromisno rešenje koje upotpunjuje interese i Albanaca, ali i Srba i države Srbije. Spremni smo na kompromis ali nikada i ni pod kojim okolnostima nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije i niko ne treba da nas stavlja u iznudicu i u situaciju da moramo da biramo između jednog i drugog", rekao je predsednik Srbije. "Kažemo otvoreno, kao fer i predvidivi partneri, mi nećemo priznati ni inplicitno, ni eksplicitno, nezavisnost Kosova i Metohije", dodao je predsednik Tadić.

On je takođe istakao da Srbija nikada neće odustati od borbe za demokratiju u regionu i Srbiji, od dobrosusetskih odnosa sa zemljama članicama UN, od politike pomirenja.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.