Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Avg.2010, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovske vlasti traže povlačenje srpske rezolucije

PRIŠTINA - Potpredsednik kosovske vlade Hajredin Kući izjavio je da su kosovske institucije zatražile od svojih zapadnih saveznika da rezolucija koju će usvojiti Generalna skupština UN poštuje mišljenje Međunarodnog suda pravde i volju albanskog naroda na Kosovu za nezavisnost.

Kući je listu Koha ditore rekao da na vladu Kosova" nisu ostavile utisak" izjave predsednika Borisa Tadića >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da će Beograd pregovarati sa zapadnim silama o rezoluciji koja bi uskoro trebalo da se nađe na dnevnom redu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

"Postoje dve stvari koje tražimo u vezi sa rezolucijom. Prvo da se povuče srpski nacrt rezolucije i drugo da eventualna rezolucija koju bi usvojila Generalna skupština u svakom slučaju odražava volju građana Kosova i mišljenje MSP", istakao je Kući.

On je dodao da Priština neće odustati od ta dva stava i da Kosovo i njegovi saveznici ne mogu da prihvate nikakav kompromis u vezi sa rezolucijom.

I deda je pricao da curan nije hteo da prihvati da ide na svadbu,pa kad su mu nabili razanj isao je ko belo lale.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.