Željko Kerum:Nema prodaje Merkatoru

Izvor: B92, 15.Okt.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko Kerum:Nema prodaje Merkatoru

Split -- Željko Kerum odbacio je ideje o prodaji svog trgovačkog lanca Merkatoru zbog navodne prezaduženosti.

Merkator navodno zainteresovan za preuzimanje lanca Kerum

"Ne prodajem, naprotiv imam ideje o širenju trgovačkog lanca" izjavio je splitski gradonačelnik.

Razgovori s Merkatorom navodno su ipak počeli još pre nekoliko sedmica, a deo razloga za prodaju navodno je i Kerumova ambicija da se sa svojom Hrvatskom građanskom strankom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošitri na celu Hrvatsku.

Merkator (LJSE:MELR) je s druge strane, pre sedam dana najavio nastavak ambicioznog širenja. Merkator će do kraja godine investirati gotovo 159 miliona evra u širenje svoje mreže na područje jugoistočne Europe, a ne krije da želi da postane vodeća trgovačka kuća u regionu iako je investicije prepolovio u odnosu na prošlu godinu.

Kako je rekao direktor Merkatora Žiga Debeljak, slovenačka kompanija je otvaranjem prvog hipermarketa u Bugarskoj, u mestu Stara Zagora, po prvi put "izašla" s prostora bivše Jugoslavije.

Do kraja sledeće godine Merkator planira da otvori šest hipermarketa u većim bugarskim gradovima, uključivši i Sofiju, za šta će uz izgradnju svojih lokala uzimati poslovne prostore i u najam, rekao je Debeljak, najavivši i skoro otvaranje Merkatorovih hipermarketa u Albaniji.

Poznato je da je pre nekoliko godina Merkator bio zainteresovan za preuzimanje Getroa, ali se posao nije realizovao. Getro je navodno i sad na prodaju, a kao najozibljniji kupci spominju se Konzum (ZSE:KNZM-R-A) i Kaufland.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.