Region

Četvrtak, 15.10.2009.

08:33

Željko Kerum:Nema prodaje Merkatoru

Željko Kerum odbacio je ideje o prodaji svog trgovačkog lanca Merkatoru zbog navodne prezaduženosti.

Izvor: SEEbiz

Default images

“Ne prodajem, naprotiv imam ideje o širenju trgovačkog lanca” izjavio je splitski gradonačelnik.

Razgovori s Merkatorom navodno su ipak počeli još pre nekoliko sedmica, a deo razloga za prodaju navodno je i Kerumova ambicija da se sa svojom Hrvatskom građanskom strankom prošitri na celu Hrvatsku.

Merkator (LJSE:MELR) je s druge strane, pre sedam dana najavio nastavak ambicioznog širenja. Merkator će do kraja godine investirati gotovo 159 miliona evra u širenje svoje mreže na područje jugoistočne Europe, a ne krije da želi da postane vodeća trgovačka kuća u regionu iako je investicije prepolovio u odnosu na prošlu godinu.

Kako je rekao direktor Merkatora Žiga Debeljak, slovenačka kompanija je otvaranjem prvog hipermarketa u Bugarskoj, u mestu Stara Zagora, po prvi put "izašla" s prostora bivše Jugoslavije.

Do kraja sledeće godine Merkator planira da otvori šest hipermarketa u većim bugarskim gradovima, uključivši i Sofiju, za šta će uz izgradnju svojih lokala uzimati poslovne prostore i u najam, rekao je Debeljak, najavivši i skoro otvaranje Merkatorovih hipermarketa u Albaniji.

Poznato je da je pre nekoliko godina Merkator bio zainteresovan za preuzimanje Getroa, ali se posao nije realizovao. Getro je navodno i sad na prodaju, a kao najozibljniji kupci spominju se Konzum (ZSE:KNZM-R-A) i Kaufland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

9 h

Podeli: