Vučić: Ne možemo i nećemo svi da potonemo sa Agrokorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2017, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne možemo i nećemo svi da potonemo sa Agrokorom

Vlada Srbije i Narodna banka sutra će pripremiti plan kojim imamo nameru da obezbedimo da novac iz kompanija koje su povezane u sistem Agrokor ne odlazi iz Srbije, jer ne možemo svi da potonemo, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.

Mi probleme ovde za sada nemamo, ali nećemo da nam se pojave, rekao je Vučić, dodajući da ga ne zanima kako će to "neko tamo" da protumači, ali i primetivši da Vlada odgovara isključivo građanima Srbije.

Deo tih preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vezanih za Agrokor će da potone, ali mi ne damo da i jedno preduzeće iz Srbije potone, poručio je Vučić, imajući u vidu kompanije Frikom, Dijamant, Mivelu i Novu slogu, ali i sistem dobavljača od preko 600.

Kako je rekao, vlasnik Merkatora Srbija deo je Merkatora u Sloveniji, koji takođe ima mnogo problema, a pri tome je Merkator Srbija dobra kompanija.

"Možemo da uradimo i to bi bilo u okviru podrške vlade, kako da rešimo 102 miliona dugoročnih kredita, a za druge kompanije, vodićemo računa da ne odlazi novac van Srbije", rekao je Vučić poručivši zaposlenima u Merkatoru Srbija da budu spokojni i rade normalno.

"Dobavljači Merkatora S slobodno da nastave sa isporukom robe"

Sastanak premijera Srbije Aleksandara Vučića i predstavnika dobavljača kompanije Merkator S, koja je deo koncerna Agrokor, završen je na zadovoljstvo učesnika zbog brze reakcije vlade i uz poruku da dobavljači mogu bez brige da nastave sa isporukama robe.

Predsednik PKS Marko Čadež zahvalio se, na zajedničkom obraćanju medijima, premijeru i vladi što je na problem brzo i sa velikom ozbiljnošću reagovala.

On je ukazao da ovo nije prvi put da se razgovara o situaciji u Merkatoru S.

Generalni direktor kompanije "Merkator S" Aleksandar Seratlić rekao je da Merkator nastavlja da posluje normalno i da veruje da je ovim sastankom vlada stvorila okvir sigurnosti.

On je ukazao da bi voleo da vidi da se i lideri na drugim tržištima tako ponašaju.

Predstavnik dobavljača Miroljub Aleksić ukazao je da su dugovanja Merkatora S bankama 102 miliona evra, da u skladištima ima robe u vrednosti od 80 miliona evra, a da su dugovanja prema dobavljačima 40 miliona evra, koja se redovno izmiruju.

Dobavljači Merkatora S, prema njegovim rečima, treba da budu spokojni i da nastave da rade, to jest da isporučuju robu.

"Poruka dobavljačima jeste da nastave slobodno da rade i da neće biti problema u poslovanju", kazao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VUČIĆ O AGROKORU: Razmere problema su veće nego što izgledaju, u Srbiji su još i najbolje

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2017

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao sa predstavnicima dobavljača kompanije Merkator S (Mercator), koja je deo koncerna Agrokor..Svrha sastanka je razmatranje aktuelne situacije vezane za poslovanje danas najvećeg maloprodajnog lanca u Srbiji. Nakonsastanka u Palati Srbije održana je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.