Sindikat protiv prodaje Merkatora Hrvatima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2011, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat protiv prodaje Merkatora Hrvatima

LJUBLJANA -

Sindikat radnika u trgovini usprotivio se danas prodaji trgovinskog lanca Merkator hrvatskom Agrokoru.

Ne postoje nikakve garancije Agrokora, koje bi zaštitile zaposlene u Merkatoru, naglasio je sindikat.

Sindikat je za iduću nedelju najavio protestni miting na kojem će ponoviti zahtev da Merkator mora ostati u slovenačkim rukama.

Jedan od zahteva će biti da država preuzme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlasništvo u Merkatoru.

Prodaja slovenačkog trgovinskog lanca Merkator hrvatskoj kompaniji Agrokor je zaustavljena krajem novembra jer nije formiran konzorcijum kupaca u kojem je trebalo da budu Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodna finansijska korporacija i investiciona kompanija Van ekviti partners (One Equiti Partners).

U Upravi Merkatora podvlače da nije dovoljno da kupac bude Agrokor, vlasnika Ivice Todorića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat bojkotuje banku ako proda Merkator Agrokoru

Izvor: Blic, 15.Dec.2011

Savez slobodnih sindikata Slovenije protivi se prodaji ”Merkatora” hrvatskom “Agrokoru”, jer je proces netransparentan i zaposlenima ne obećava ništa dobro. ..Od države traže da zadrži kontrolni paket akcija, a banci NLB su zapretili bojkotom ukoliko preko konzorcijuma banke proda akcije...

Nastavak na Blic...

Sindikat protiv prodaje Merkatora Hrvatima

Izvor: NaDlanu.com, 15.Dec.2011

LJUBLJANA, 15. decembra 2011. (Beta) - Sindikat radnika u trgovini usprotivio se u četvrtak prodaji trgovinskog lanca Merkator hrvatskom Agrokoru... LJUBLJANA, 15. decembra 2011. (Beta) - Sindikat radnika u trgovini usprotivio se u četvrtak prodaji trgovinskog lanca Merkator hrvatskom Agrokoru.Ne...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.