Sindikat bojkotuje banku ako proda Merkator Agrokoru

Izvor: Blic, 15.Dec.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat bojkotuje banku ako proda Merkator Agrokoru

Savez slobodnih sindikata Slovenije protivi se prodaji ”Merkatora” hrvatskom “Agrokoru”, jer je proces netransparentan i zaposlenima ne obećava ništa dobro.

Od države traže da zadrži kontrolni paket akcija, a banci NLB su zapretili bojkotom ukoliko preko konzorcijuma banke proda akcije Pivovarne Laško hrvatskom preduzeću.

Sindikati su najavili i protest ispred slovenačke vlade od koje traže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se iz dogovora isključi mogućnost otpuštanja radnika te da budući kupac za svako radno mesto da bankarsku garanciju od 50.000 evra.

Ukoliko ovih garancija ne bude, Sindikati će pozvati članstvo i penzionere da promene banku ukoliko su komitenti NLB. Kažu i da su već spremili 500.000 adresa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.