Planirani rast 2,9 milijarde evra

Izvor: Blic, 21.Dec.2010, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planirani rast 2,9 milijarde evra

LJUBLJANA - “Merkator grupa” planira da naredne godine ostvari 2,9 milijarde evra prihoda od prodaje, što predstavlja rast od šest odsto u odnosu na ovu godinu.

Rast obima poslovanja, Merkator će ostvariti povećanjem svoje ponude za potrošače i nastavljanjem razvojnih planova na svim tržištima, obzirom da namerava da u narednom petogodišnjem planu investira više od 700 miliona evra maloprodajne i logističke mreže.

Za narednu godinu planirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su investicije od 124,6 miliona evra na svim tržištima i otvaranje većih objekata.

U Srbiji je planirano otvaranje "Roda” Centara u Kruševcu, Jagodini i Vrbasu. U Sloveniji, novi "Merkator” centar Maribor i Hipermarket, Intersport i Modiana u trgovačkom centru Stožice u Ljubljan i obnova supermarketa "Maksi”.

Hrvatska će dobiti Trgovački centar Rovinj, dok je u Bosni i Hercegovini planirano otvaranje Trgovačkog Centra Cazin i "Merkator” Centra Bihać.

U Bugarskoj je u planu otvaranje "Keš&keri” objekta kao i hipermarketa u Sofiji i u Burgasu.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Jagodina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.