Merkator preuzima Familiju

Izvor: NaDlanu.com, 01.Nov.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkator preuzima Familiju

BEOGRAD, 1. novembra 2011. (Beta) - Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je slovenačkom Merkatoru-S (Mercator-S) preuzimanje u zakup objekata Robnih kuća Beograd u kojima posluju Familija marketi, saopštila je u utorak ta kompanija.

BEOGRAD, 1. novembra 2011. (Beta) - Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je slovenačkom Merkatoru-S (Mercator-S) preuzimanje u zakup objekata Robnih kuća Beograd u kojima posluju Familija marketi, saopštila je u utorak ta kompanija.Zakupom 27 objekata u Beogradu, Vojvodini, centralnoj i južnoj Srbiji, ukupne površine 22.000 kvadratnih metara, Merkator-S preuzima zalihe, opremu, kao i 300 zaposlenih Familija marketa.Merkator-S je na ovaj način učvrstio poziciju drugog najvećeg trgovca na srpskom tržištu i proširio mrežu prodajnih objekata u gradovima u kojima do sada nije bio prisutan, kao što su Zaječar, Valjevo, Vranje, Pirot, Užice, Bajina Bašta, Bor i Knjaževac, navodi se u saopštenju.Merkator-S će 2011. godinu završiti po planu, sa oko 50.000 kvadratnih metara novog poslovnog prostora i oko 700 novih radnika u Srbiji, kako je ranije i najavila Merkator Grupa.Inače, Merkator koji u Srbiji ima Roda markete i Roda supermarkete će i u prodajnim objektima Familija marketa ponuditi proizvode domaćeg porekla, sa učešćem preko 70 odsto.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.