Izvor: Blic, 05.Dec.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Merkator“ nema dugovanja prema građevinarima

Kragujevac - Poslovodstvo kompanije „Merkator Srbija" juče je demantovalo navode građevinskih preduzeća „Neimar" i „Ratko Mitrović" da im duguje milion evra za radove na izgradnji „Roda centra" u Kragujevcu, čija je površina 30.000 kvadrata.

Kako je izjavila direktorka ove kompanije Stanka Čurović, „građevinska firma koja ima potraživanja treba da se obrati investitoru i vlasniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objekta, a to je firma 'M centar grupa’ iz Beograda". Direktor ovih građevinskih firmi Dragoljub Pantić kaže da će problem biti rešen bez izlaska radnika na ulice.

- Mi smo sa „M centar grupom" sklopili ugovor o zakupu celog objekta na period od 20 godina. „Merkator" je od grada kupio građevinsko zemljište, ali on nije vlasnik objekta koji je tu izgrađen. Imamo pet odsto vlasništva, na ime vrednosti zemljišta i opreme koja je u ovaj moderni centar instalirana i to je oko šest miliona evra. Plaćamo vlasniku mesečnu kiriju od 180.000 evra. Čudno je što vlasnik „Neimara" proziva nas, kada zna da je adresa na koju treba da se obrati „M centar grupa". Nadamo se da neće doći do blokade rada ovog tržnog centra jer je u njemu zaposleno 120 radnika i od njega zavisi isto toliko porodica - kaže Stanka Čurović.

Više od 340 radnika „Neimara" i „Ratka Mitrovića" najavili su da će u ponedeljak blokirati rad „Roda centra" ukoliko im se isplati milion evra, koji im se duguje već 15 meseci. To je i glavni razlog zbog kojeg oni nisu poslednja četiri meseca primili plate. Kako je juče izjavio direktor ovih građevinskih firmi Dragoljub Pantić „počeli su razgovori sa 'M centar grupom’ oko isplate dugovanja", i postoji nada da će se „problem rešiti bez izlaska radnika na ulice".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.