Jeftiniji hleb iz Pančeva za 6,5 dinara

Izvor: Studio B, 31.Okt.2012, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftiniji hleb iz Pančeva za 6,5 dinara

Pančevačka pekara saopštila je da je vodećim srpskim trgovinskim lancima ponudila veknu hleba „sava" od brašna T-500 po maloprodajnoj ceni od 42 dinara, što je za 6,5 dinara manje od cene zagarantovane Uredbom Vlade Srbije.

Za sada je ovu ponudu prihvatio lanac prodavnica "Idea", pa će se jeftiniji hleb prodavati u vodećim marketima ovog hrvatskog sistema na teritoriji Beograda i Južnog Banata, u Smederevu, Vršcu. Osim u "Idei", jeftiniji hleb, po ceni od 42 dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prema nekim najavama, očekuje se i u radnjama "Merkatora". 

Direktor pekare Pančevo Biljana Jović istakla je da je taj proizvođač potpuno u mogućnosti da po nižoj ceni odgovori na potrebe velikih trgovinskih lanaca. "Naglašavam da nas neprestano pozivaju manji marketi, ali, verujem da bi veća korist za građane bila da se hleb po nižoj ceni nađe u drugim velikim trgovinskim sistemima", istakla je Jović. 

Vlada Srbije odlučila je krajem septembra da maloprodajna cena vekne od brašna T -500 može iznositi do 48,5 dinara, iako su proizvođači tražili da ta cena bude 54 dinara. Radi obezbeđivanja redovnog snabdevanja i zaštite tržišta, Vlada je usvojila Uredbu prema kojoj su proizvođači hleba obavezni da proizvedu i stave u promet hleb od brašna T-500 u količini od najmanje 40 odsto dnevne proizvodnje hleba. 

Trgovci su takođe obavezni da u strukturi dnevne nabavke svih vrsta hleba imaju najmanje 40 odsto hleba od tog tipa brašna, a za nepoštovanje ove uredbe predviđene su kazne i do dva miliona dinara.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.