Izvor: Novine novosadske, 17.Avg.2012, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igraonice za decu pri kafićima

Sve više kafića otvara igraonice za decu. U njima uživaju mališani, ali i roditelji koji na miru mogu da popiju kafu i druže se sa prijateljima. Najposećenije igraonice nalaze se pored kafića “Indeksova tribina”, “The end” kafea i “O kluba” pored Pozorišta mladih.
Pored njih, omiljene igraonice nalaze se u “Bazaru” i “Merkatoru”, ali već se i četiri pumpe, kao i auto-perionice, mogu pohvaliti otvorenim igraonicama.
- Volim da dođem u igraonicu, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << se tu nalazi tobogan, klackalica, ljuljaška, kućica za igranje, trambulina, lopte i puno drugara – kaže petogodišnji Petar.
On dodaje da dolazi svaki dan u igraonicu, a da najviše voli da skače na trambulini i da se lopta. Animatorka je zadužena za čuvanje dece, ali i igru unutar laviranata koji se nalaze u jednom delu igraonice.
- Prostor je veliki i često se organizuju i rođendani. Kada se spoje dva rođendana u igraonici se nađe i 50 dece, pa je vika i graja neizbežna, ali bitno je da svi uživaju i smeju se – kaže animatorka Nikolina Kotur i dodaje kako imaju organizovano i čuvanje dece na dva sata, kao i celodnevni boravak.
Bračni par Maletin doveo je svoju ćerku na “Indeksovu tribinu” kako bi jahala njenog omiljenog drvenog konjića. Mia najviše voli onog roze i čeka dok mala Anđela završi sa “đihanjem” da sedne u sedlo.
- Kad se spustim niz tobogan, idem na konjića, samo da se oslobodi. A onda ću na ljuljašku sa Anđelom. Ovde već imam puno drugarica – kaže Mia.
Igraonice su uvek pune dece, dok roditelji uživaju u kafi, jednim okom budno motreći na mališane koji vidno uživaju.
- Najviše volim “Tribinu”, jer tu ne mislim da li će pasti i povrediti se ili neće imati društvo pa će joj biti dosadno – kaže Ivana Maletin.
Ona dodaje kako je sve više igraonica za decu po gradu, a posebno u kafićima kako bi privukli roditelje male dece kao mušterije, što je odlično. U “The endu” i “Tribini” igraonica je besplatna, dok se u “O klubu” naplaćuje.
- Igraonica košta 150 dinara za sat vremena. Celodnevna ulaznica je 350 dinara, a u cenu ulazi i sok ili voda, kao i dva sata čuvanja deteta – kaže Višnja Velikić iz “O kluba”.
Izvor: 24sata.rs
Pogledaj vesti o: Merkator

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.