I U SLUČAJU EKSTREMNIH MERA, ORGANIZOVAĆEMO ŽIVOT U BEOGRADU: Glavni grad spreman ako se uvede policijski čas 24 sata

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Mar.2020, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I U SLUČAJU EKSTREMNIH MERA, ORGANIZOVAĆEMO ŽIVOT U BEOGRADU": Glavni grad spreman ako se uvede policijski čas 24 sata

Nikodijević je podsetio da pijace u Beogradu rade četvrtkom, petkom i subotom od 8 do 15 časova, osim Paliluske i Stari Merkator, jer su one zatvorenog tipa.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da će Grad u najboljoj meri organizovati život u Beogradu i u slučaju najekstremnijih mera kao što je 24 sata policijski čas.

Nikodijević je, odgovarajući na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da li se razmišlja o toj meri, odgovorio da u štabu ne govore o tome "šta bi bilo kad bi bilo" već da slušaju stručnjake, a poručio je i da ukoliko se donese takva mera niko neće ostati bez hrane i lekova.

On je dodao da je mera koja se odnosi ne šetnju kućnih ljubimaca i dalje na snazi, ali je podsetio na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će biti ukinuta, ukoliko bude bilo potrebno.

- Što se tice Sajma to je jedna od mera, mi bismo želeli da niko ne ode tamo i da nema potrebe za tim, ali niko od nas ne moze da garantuje u kom smeru će ići pandemija, ali država je spremna na svaki scenario - rekao je Nikodijević za TV Prva.

- Pijace za sada tako rade ukoliko ne bude bilo novih mera, ako ih bude, mi ćemo i radno vreme pijaca tome prilagoditi. Tezge su dezinfikovane da bi bili bezbedni i prodavci i kupci. Zaposleni u gradskim pijacama kontrolišu da se u jednom trenutku ne nađe veći broj ljudi - rekao je on.

Primetio je da se poštuju zabrane kretanja, odnosno ograničenja na pijacama i da mu je drago što veliki broj i kupaca i prodavaca nosi zaštitnu opremu i vode računa o zdravlju i bezbednosti.

- Ako budemo ovako nastavili mislim da će pijace nastaviti da rade i tokom sledećih nedelja - rekao je Nikodijević.

U prevozu, kako je rekao, svi osim zdravstvenih radnika moraju da imaju plaćenu kartu, a kada je reč o parkingu ne plaćaju ga samo zdravstveni radnici u okviru bolničkih centara, a svi ostali u gradu ga plaćaju kao i prethodnih dana.

Podsetio je da gradski štab prati odluke republičkog, navodeći da je njihov zadatak da sve te mere koje se donesu se prilagode tako da život u gradu normalno funkcioniše.

- Ako se pojave nove mere mi ćemo ih na dovoljno efikasan način ponovo prilagoditi uslovima zivota, da građani mogu da idu do apoteka, marketa - rekao je Nikodijević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.