Bojkot velikih trgovinskih lanaca!

Izvor: NaDlanu.com, 26.Okt.2012, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojkot velikih trgovinskih lanaca!

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) pozvala je u četvrtak građane da na jedan dan sledeće sedmice bojkotuju velike trgovinske lance zbog neosnovanog poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

Ta organizacija je pozvala građane da u utorak, 30. oktobra, ne kupuju u prodavnicama Maksi i Tempo, u sredu 31. oktobra u prodavnicama Idea, a u četvrtak, 1. novembra, da bojkotuju Merkator i Merkator Rodu, javljaju agencije.- Potrošači su nezadovoljni, jer poskupljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ni ovaj put nisu utemeljena na realnim tržišnim zakonitostima već kao "lov u mutnom", a profit velikih trgovinskih lanaca iz ovih poskupljenja namiruje se iz već ispražnjenih džepova potrošača - navodi se u saopštenju.NOPS je takodje pozvao Tržišnu inspekciju i druge nadležne inspekcije da u uslovima slabijeg pritiska na prodavnice u danima bojkota, nesmetano proveri svu robu.
Pogledaj vesti o: Merkator

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.