Apel lekara svim pušačima da ostave duvan (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2023, 14:46

Apel lekara svim pušačima da ostave duvan (AUDIO)

Povodom obeležavanja nacionalnog dana bez duvanskog dima u tržnom centru Merkator organizovana je javna manifestacija, upriličena kako bi se posetiocima skrenula pažnja na štetnost pušenja. Građani su od lekara dobijali savete o štetnosti duvanskog dima, a posetioci su mogli i da prekontrolišu svoje zdravlje. 

Zdravlje su mogli da prekontrolišu i pušači i nepušači. Kontrolisan je nivo šećera u krvi i visina krvnog pritiska.  Za Radio Novi Sad govorila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Koordinator preventivnog centra Doma zdravlja Novi Sad- Vesna Imbronjev.

Sagovornica Imbronjev je istakla da duvanski dim šteti kako pušačima tako i ljudima koji su u njihovom neposrednom okruženju, kao i da pušenje uzrokuje hronične bolesti (kardiovaskularne i maligne). Ona je napomenula da cigareta ne sadrži nijednu supstancu koja je korisna za organizam. Građanima su savete delili i stomatolozi koji su istakli da je cigareta veoma štetna po oralno zdravlje.

Trpe i deca kao pasivni pušači, zato Vesna Imbronjev apeluje na roditelje i rodbinu  da ne daju loš primer deci. Lekari apeluju na pušače da ostave cigarete.

Sagovornica je dodala da će 20.februara biti formirana nova grupa za odvikavanje od pušenja u novosadskom Domu zdravlja, u Rumenačkoj ulici. 

Ceo razgovor možete čuti u audio zapisu:
Pogledaj vesti o: Merkator

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.