Lončar i Rističević dali iskaz o napadu poslanika Dveri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020, 15:03

Lončar i Rističević dali iskaz o napadu poslanika Dveri

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poslanik Marjan Rističević danas su u Prvom osnovnom tužilaštvu dali iskaz u svojstvu oštećenih u okviru krivičnog postupka koji se vodi protiv lidera "Dveri" Boška Obradovića i još četvorice okrivljenih za nasilničko ponašanje prema njima, ispred Doma Narodne skupštine 8. maja ove godine.

Oni su tokom ispitivanja detaljno opisali događaj ispred Doma Narodne skupštine, navodi se u saopštenju tužilaštva koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objavljeno na njegovom sajtu.

Lončar je rekao tužilaštvu da je prilikom ulaska u skupštinu video grupu ljudi, među kojima je prepoznao Boška Obradovića koji mu se, kako je naveo, unosio u lice uz pretnje da će ga uhapsiti.

Obradović je, prema svedočenju Lončara, pokušao i da ga povuče za rukav desne ruke, dok su ostali okrivljeni vikali i vređali ga.

Rističević je tužiocu rekao da su se okrivljeni sjurili prema njemu čim su ga primetili na stepeništu Dona Narodne skupštine, uputivši mu niz uvreda, poput: "lopove", "đubre".

Tom prilikom je zadobio 5-6 udaraca, od kojih je video da mu je dva udarca u predelu glave zadao Boško Obradović, a ostale druga trojica okrivljenih, navodi se u informaciji tužilaštva.

Dodaje se da je Rističević o telesnim povredama koje je tom zadobio dostavio tužilaštvu povrednu listu, navodeći da se pridružuje krivičnom gonjenu okrivljenih i ističe imovinsko-pravni zahtev.

Tužilaštvo će u nastavku dokaznog postupka ispitati svedoke, narediti veštačenje povreda i preduzeti sve ostale radnje koje su neophodne radi utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije dela, a potom će doneti konačnu odluku o ovom slučaju.

Krivičnom prijavom pored Obradovića obuhvaćeni su i poslanici M.Đ, D.Đ. i S.M i svi se terete za nasilničko ponašanje jer su, kako se sumnja, povredili Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra.

Na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu u Beogradu krajem maja, Obradović i ostali osumnjičeni su negirali nasilje nad Lončarem i Rističevićem, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za tim, već da je to bio politički protest četvoro poslanika Srpskog pokreta "Dveri".

Nakon iznošenja odbrane, svi su odbili da odgovaraju na konkretna pitanja tužioca.
Pogledaj vesti o: Marjan Rističević,   Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.