Politika i fore - sako za Rističevića, knjiga za Obradovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 13:45

Politika i fore - sako za Rističevića, knjiga za Obradovića

Događajima ispred skupštine, koji su političku kampanju preneli na stepenište njenog zdanja i uveli je, u velikoj meri, u sferu performansa, alegorija, pa i fora, u koje su "upakovane" političke poruke ili se relativizuju poruke političkih protivnika, priključio se današnjim potezom i predsedavajući Saveza za Srbiju Janko Veselinović, koji je doneo sako namenjen Marjanu Rističeviću.

Uslov da mu daju sako je, kako navode predstavnici Veselinovićevog Pokreta za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preokret i SzS, da Rističević utiče na predsednika Aleksandra Vučića da vrati građanima "otetu" državu, a skupštini ustavna i zakonska prava koja joj pripadaju.

Upitani da li je neumesno da prave takav performans, budući da je nije suština u Rističevićevom sakou, već fizičkom napadu na njega, odgovaraju da "cepanje sakoa" ne može da se uporedi sa razbijanjem glave Borka Stefanovića u Kruševcu.

Reč je, inače, o napadu na Stefanovića koji su, međutim, izvela nepoznata lica, i protiv kojih je Više javno tužilaštvo u Kruševcu u martu 2019. podiglo optužnicu za nasilničko ponašanje, zbog sumnje da su napali jednog od osnivača Saveza za Srbiju i lidera Levice Srbije.

Ne misle, dodali su, da danas prave performans.

Istovremeno, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac obišao je Boška Obradovića, podržao ga u štrajku i doneo mu, kako je preneo Obradović, knjigu o njihovom zajedničkom omiljenom bendu "Partibrejkersima", koja se zove "Srce kuca, tu je".
Pogledaj vesti o: Marjan Rističević

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.