Maldivi: Uhapšen bivši predsednik

Izvor: B92, 22.Feb.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maldivi: Uhapšen bivši predsednik

Policija na Maldivima uhapsila je bivšeg predsednika Mohameda Našida na osnovu antiterorističkog zakona,

On je uhapšen zbog ilegalnog pritvaranja jednog sudije pre više od tri godine, u vreme kada je bio na vlasti.

Našid, prvi demokratsko izabrani predsednik Maldiva, sada na čelu vodeće opozicione partije, nalazi se u pritvoru u prestonici Maleu, saopštila je policija.

Dok je odvođen u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatvor, na stotine njegovih pristalica sukobilo se sa policijom koja je koristila biber sprej kako bi ih držala podalje, preneo je AFP.

Lokalni veb sajt "Minivan" je izvestio da se još četiri osobe - uključujući sadašnjeg ministra odbrane Musu al DŽalila, koji je bio načelnik odbrane 2012, takođe suočavaju sa optužbama za terorizam.

Bivši predsednik će biti saslušan u ponedeljak, naveo je taj veb sajt.

Našidova Demokratska partija Maldiva pozvala je međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na vladu predsednika Abdule Jamena da naloži njegovo oslobađanje.

Našid je na vlast došao 2008. godine, a dužnost je napustio četiri godine kasnije, nakon pobune u vojsci i policiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.