Bivši predsjednik uhapšen po optužbama za terorizam

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši predsjednik uhapšen po optužbama za terorizam

MALE - Policija na Maldivima uhapsila je danas bivšeg predsjednika Mohameda Našida na osnovu antiterorističkog zakona, zbog ilegalnog pritvaranja jednog sudije prije više od tri godine, u vrijeme kada je bio na vlasti.

Našid, prvi demokratsko izabrani predsjednik Maldiva, sada na čelu vodeće opozicione partije, nalazi se u pritvoru u prestonici Maleu, saopštila je policija.

Dok je odvođen u zatvor, na stotine njegovih pristalica sukobilo se sa policijom koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je koristila biber sprej kako bi ih držala podalje, prenosi AFP.

Lokalni veb sajt "Minivan" je izvjestio da se još četiri osobe - uključujući sadašnjeg ministra odbrane Musu al Džalila, koji je bio načelnik odbrane 2012, takođe suočavaju sa optužbama za terorizam.

Bivši predsjednik će biti saslušan u ponedjeljak, naveo je taj veb sajt.

Našidova Demokratska partija Maldiva pozvala je međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na vladu predsjednika Abdule Jamena da naloži njegovo oslobađanje.

Našid je na vlast došao 2008, a dužnost je napustio četiri godine kasnije, nakon pobune u vojsci i policiji.
Pogledaj vesti o: Maldivi

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.