Nikolić me je uvek štitio

Izvor: Politika, 05.Dec.2012, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić me je uvek štitio

Zahvalna sam Dinkiću što mi je otvorio oči

Poslanički klub Srpske napredne stranke od juče je brojniji za još jednog člana, pošto mu se priključila Maja Gojković, dosadašnja predsednica Narodne partije (NP), koja je postala kolektivni član SNS-a. Gojkovićeva u intervjuu za „Politiku” tvrdi da ovaj potez nije pokušaj sprečavanja daljeg osipanja NP-a, već rezultat potrebe ukrupnjavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << političke scene, jer je „za promene potrebna politička stabilnost, koje nema u državi u čijem parlamentu postoji 48 stranaka”.

Šta je bio motiv, ako nije dnevno osipanje vaše stranke?

Predsedništvo NP-a je razgovaralo o političkoj situaciji u zemlji i perspektivama malih stranaka, a preovladao je stav da se nešto može uraditi, ako se podrže promene koje su počele u društvu. Odlučili smo se za SNS zbog čvrstog opredeljenja da se upuste u lečenje rak rane ove države –korupcije i kriminala. Za to treba mnogo sloge, prave, a ne deklarativne podrške Aleksandru Vučiću i njegovom timu u tome. Ukoliko u tome uspe, a tek je počeo, desiće se prave promene, a narodu će biti vraćeno poverenje u institucije sistema.

Optuživali su vas da ste samoinicijativno pregovarali i obećavali Borisu Tadiću podršku za formiranje vlade, zato vas je URS izbacio iz koalicije, šta se promenilo?

Mlađan Dinkić je sada sa SNS-om, a ja sada ne bih o tome ko je s kim pregovarao, neću da se osvrćem iza sebe. U svakom slučaju zahvalna sam Dinkiću što mi je otvorio oči, što smo saznali da smo izbačeni preko televizije, a ko je koga izdao...

Kad smo kod izdaje, niste blagonaklono komentarisali odluku Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, kad su napustili SRS, zato što je Vojislav Šešelj u Hagu?

Dobro je što su to uradili. To je bio rizičan potez, a pokazali su da je Srbija bila željna promena i da su uradili pravu stvar. Ali 2008. godine između nas su bile sveže rane i dobro je što je prošao jedan period. Mi se nikada nismo svađali, niti imali nekih ličnih nesporazuma.

U tom periodu uvek ste imali samo lepe reči o Vučiću i on o vama, konflikt je postojao sa Tomislavom Nikolićem....

Nije, nikada se nismo posvađali...

Možda su rane o kojima govorite zarasle, pošto je predsednik SNS-a postao Vučić?

Znam da će ljudi tako da komentarišu, ali Nikolić i ja se nikada nismo posvađali. Branio me je koliko je mogao da izdrži, a na kraju je branio i sebe. Nas troje smo propatili u političkom životu i zato imamo razumevanja jedni za druge. I kada je postao predsednik države Nikolić ne zaboravlja to dugogodišnje prijateljstvo i zajedničke političke bitke. Ja sam bila prva na meti kad sam pokušala da krenem u reforme i znam da su me Nikolić i Vučić štitili dokle su mogli.

Jeste li rekli Nikoliću da ste vi onda bili u pravu?

Ne, nisam takav čovek. Kad smo se videli posle izbora, Nikolić me je zagrlio i predstavio jednom ambasadoru rečima: „Evo, i ovo je moje dete”. To je na mene vrlo emotivno delovalo.

Sada ste i član Predsedništva SNS-a, kako su vas primili u poslaničkom klubu?

Jako dobro, kao svog među svojima, kao nekoga ko se vratio kući posle službenog putovanja u inostranstvo.

M. Čekerevac

objavljeno: 05.12.2012.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.