Nagrada UNICEF-a novinarki RSE Maji Nikolić

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2015, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada UNICEF-a novinarki RSE Maji Nikolić

Maja Nikolić, novinarka Radija Slobodna Evropa, osvojila je nagradu UNICEF-a u kategoriji TV priloga za novinarski doprinos informiranju, zaštiti i promociji prava djeteta u Bosni i Hercegovini za 2015. godinu. Nikolić je nagrađena za prilog o djeci iz Potočara koja svaki dan pješače sedam kilometara makadamskog puta kroz šumu do škole u Zvorniku.

Pored nje, nagrade su osvojili Vanja Stevanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << (Nezavisne novine) - u kategoriji za najbolji novinski tekst u štampi, Brana Prtenjak (BH Radio 1) - za najbolji radijski prilog, a za najbolji tekst na internetu Ognjen Tešić (eTrafika). Specijalna priznanja dobili su Mersiha Drinjaković (Magazin ‘Gracija’), Koraljka Kurcenberger (BH Radio 1) i Alma Huskić (RTV Zenica).

“Vaša pomoć, podršku i interes za teme vezane za zaštitu i promociju prava djeteta veoma su nam bitni. Ne moram govoriti koliko je važno da mediji budu špromoteri prava djece i njihovi prijatelji, oni koji razumiju prava djeteta. Iz godine u godinu sve je više prijava na ovaj konkurs, i što je najbitnije – prijave su sve kvalitetnije. Svi koji su se prijavili na ovaj konkurs i pokazali interes za promociju dječijih prava samim tim su i pobjednici, a hvala žiriju što je među velikim brojem kvalitetnih prijavljenih radova izabrao najbolje”, kazao je dodjeljujući nagrade Ayman Abulaban, predstavnik UNICEF-a za BiH.

Ovogodišnji žiri činili su Milkica Milojević (EuroBlic), Alema Kazazić (FTV), Zoran Ćatić (eFM Radio), Amir Sužanj (BH Radio 1) i Almir Panjeta (Slobodna Bosna).

VIDEO: Nagrađeni prilog Maje Nikolić

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.