Novinarka »Nezavisnih« dobitnica godišnje nagrade UNICEFA

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Nov.2015, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarka »Nezavisnih« dobitnica godišnje nagrade UNICEFA

SARAJEVO - Vanja Stevanović novinarka „Nezavisnih novina“ dobitnica je godišnje nagrade UNICEFA za novinarski doprinos informisanju, zaštiti i promociji prava djeteta u Bosni i Hercegovini.

Nagrada u kategoriji printanih medija odnosno šptampe dodjeljena je za tekst „Tri generacije u jednom razredu“.

Obrazlažući ovu nagradu ocijenjeno je da tekst na orginalan  i etičan način tretira pitanje prava djece na obrazovanje u ruralnim sredinama i njhov način >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << odrastanja.

Nagrade su dodjeljenje i u kategoriji elektronskih medija i web portala kao i nekoliko specijalnih priznanja.

Iako su birali između mnogo dobrih priča, žiri je jednoglasno odabrao Vanjinu priču o tri generacije u jednom razredu.

- Lijepo napisano, toplo i zanimljivo. Bitno je da su i djeca sagovornici u priču, govore priču iz svog ugla,a uz reportažni dio priča donosi i dosta pozadinskih informacija. Ujedno, Vanjina priča govori o velikom problemu u BiH – sve manjem broju djece u školama u ruralnim sredinama a o tome je važno govoriti, stoji u sopštenju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Nagrada UNICEF-a novinarki RSE Maji Nikolić

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2015

Maja Nikolić, novinarka Radija Slobodna Evropa, osvojila je nagradu UNICEF-a u kategoriji TV priloga za novinarski doprinos informiranju, zaštiti i promociji prava djeteta u Bosni i Hercegovini za 2015. godinu. Nikolić je nagrađena za prilog o djeci iz Potočara koja svaki dan pješače sedam kilometara...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.