Koncert flaute i klavira pred niškom publikom

Izvor: JužneVesti.com, 05.Maj.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert flaute i klavira pred niškom publikom

U utorak 5. maja od 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti (Knjaževačka 2a) studenti muzike flautistkinja Angelina Nikolić i pijanista Nikola Cvetković izvodiće dela poznatih kompozitora.

Publika će, kako kažu sa ovog fakulteta, moći da čuje “Sirinks za solo flautu” Kloda Debisija, “Sonatine za flautu i klavir” Pjera Sankana, “Partita no. 2” Johana Sebastijana Baha kao i dela drugih kompozitora.

Angelina >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Nikolić studentkinja je treće godine flaute Fakulteta umetnosti u Nišu, u klasi mr Anđele Bratić. Do sada je ostvarila, kako kažu sa Fakulteta, značajne rezultate na međunarodnim takmičenjima.

Pijanista Nikola Cvetković je umetnički saradnik Fakulteta umetnosti. I on je postigao značajne rezultate na brojnim takmičenjima u toku studija klavira. Osim klasičnom, bavi se i džez i modernom muzikom.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.