REKORD Leskovčani ispekli pljeskavicu od 65 kilograma mesa (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 31.Avg.2017, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKORD Leskovčani ispekli pljeskavicu od 65 kilograma mesa (VIDEO)

Roštiljdžije leskovačkog restorana „Koliba“ Predrag Lazarević i Ljubiša Đorđević ispekli su večeras pljeskavicu u jednom komadu od 65 kilograma roštilj mesa i time oborili sve dosadašnje rekorde, pa i svoj prošlogodišnji od 63 kilograma, ali ovoga puta bilo je dramatičnije, odnosno, uzbudljivije zbog loše roštilj skare.

>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Pljeskavica je pre pečenja bila debela 2,7 centimetara s prečnikom od 191 centimetar, koji se prilikom pečenja smanjio na 158 centimetara.

Dramatično

Bilo je teže nego prošle godine posebno pri pokušavanju da polupečenu pljeskavicu sa roštilj skare ponovo navučemo na roštiljski pleh“, rekao je Lazarević na kraju ovog jedinstvenog majstorskog takmičenja pod nazivom „Dragi Gligorijević Bure“, u znak sećanja na jednog od osnivača Roštiljijade, koja se ove godine održava po 28. put.

I njegov partner Ljubiša Đorđević priznaje da je bilo dramatično jer je jednog momenta postojala opasnost da se otkida veliki komad pljeskavice, ispečene samo sa jedne strane.

„Mislim da su rešetke loše postavljene i da je to izazvalo problem, mada, reč je zaista o velikoj težini, do maksimuma izdržljivosti“, kaže roštiljdžija kome je ovo treći rekord u poslednjih desetak.

Džinovska pljeskavica je isečena i podeljena Leskovčanima, najviše deci, koja su sat i po gledala postupak od oblikovanja pljeskavice do gotovog proizvoda sa roštilja.

Prema tvrdnjama članova žirija, reč je o najvećoj pljeskavici na svetu, spremljenoj isključivo od goveđeg mesa, ali takmičenju ni ovoga puta nisu prisustvovali predstavnici Ginisa, zbog, kako su ranije izjavili u Turističkoj organizaciji Leskovac, komplikovane procedure.

Milica Ivanović

Ceo postupak spravljanja najveće pljeskavice na svetu pogledajte i na našoj Facebook stranici

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leskovac: Ispečena pljeskavica od 65 kilograma mesa

Izvor: Beta, 31.Avg.2017

Roštiljdžije leskovačkog restorana "Koliba" Predrag Lazarević i Ljubiša Djordjević ispekli su večeras pljeskavicu u jednom komadu od 65 kilograma roštilj mesa i time oborili dosadašnje rekorde, pa i svoj prošlogodišnji, dva kilograma manji.Pljeskavica je pre pečenja bila visoka 2,7 centimetra...

Nastavak na Beta...

Leskovčani ponovo ruše rekord - pljeskavica od 65 kilograma

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2017

Roštiljdžije leskovačkog restorana "Koliba" Predrag Lazarević i Ljubiša Đorđević ispekli su pljeskavicu u jednom komadu od 65 kilograma roštilj mesa i time oborili dosadašnje rekorde, pa i svoj prošlogodišnji, dva kilograma manji...Pljeskavica je pre pečenja bila visoka 2,7 centimetra s...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.