Odbor PUPS-a terete za potkradanje penzionera

Izvor: Blic, 07.Jul.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor PUPS-a terete za potkradanje penzionera

LESKOVAC - Leskovačka policija podnela je krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu protiv Bratislava Zdravkovića, predsednika udruženja penzionera i funkcionera gradskog odbora PUPS-a, zbog krivičnog dela pronevere novca udruženja. Policija je radila po prijavi bivšeg pravnog savetnika udruženja Nikole Vuksanovića, koji Zdravkovića tereti da finansira rad PUPS-a novcem od članarine penzionera.

U tužilaštvu kažu da se iz prijave ne može videti za koji iznos se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tereti Zdravković, ali Vuksanović tvrdi da je reč o 2,5 miliona dinara.

- Prema podacima koje sam prikupio kao pravni savetnik i predao policiji, iz kase udruženja penzonera grada Leskovca je za potrebe PUPS-a potrošeno 2,5 miliona dinara od 12. aprila 2007. do 31. decembra 2010. Taj novac potrošen je na dnevnice partijskih funkcionera, reprezentaciju, plaćanje štampanja propagandnog materijala PUPS-a, za struju i vodu i ostale komunalne usluge - tvrdi Vuksanović.

Sedište GO PUPS, jedne od vladajućih stranaka u Leskovcu, nalazi se u prostorijama penzionerskog udruženja. Lazar Đekić, predsednik Mesnog odbora penzionera u Bratmilovcu, tvrdi da ta stranka ne plaća ni kiriju.

- Penzioneri koji znaju da se od njihove članarine finansira stranka su ogorčeni, ali nemaju mogućnost da reaguju jer se predsednik Zdravković okružio istomišljenicima - pričaju Vuksanović i Đekić. Ovo udruženje broji oko 8.500 članova. Članarina je do aprila iznosila 180 dinara godišnje, a potom po 240 dinara. Udruženje je formirano kako bi se od članarine pomagali socijalno ugroženi penzioneri.

Bratislav Zdravković, višegodišnji predsednik udruženja, i Slobodan Veličković, predsednik GO PUPS, odbacuju optužbe iz prijave.

- U našim knjigama nema nijednog podatka da finansiramo rad PUPS-a. Istina je da ta partija egzistira u našim prostorijama, ali to je partija koja zastupa i brani interese penzionera. Uostalom, nju je osnovao Savez penzionera Srbije - kaže Zdravković koji priznaje da su policijski inspektori kontrolisali poslovanje udruženja, ali da njemu nije dostavljena informacija o krivičnoj prijavi.

Veličković pak tvrdi da je reč o "neozbiljnim optužbama” i odbacuje navode da se deo aktivnosti te stranke finansira iz članarine penzionera. Zdravković prijave tumači kao nezadovoljstvo Vuksanovića što nije izabran za predsednika udruženja. Vuksanović je, međutim, podneo prijavu 9. marta, mesec i po dana pre održavanja izbora.

Povezane vesti: Pljačkali kuće po Loznici Starica smrtno stradala u požaru kod Lebana Uhapšen mladić zbog krađe biste Koste Stamenkovića Pritvorena trojica kradljivaca humanitarne pomoći Poštar osumnjičen da je krao penzije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.