Lokalni hladnjačari bi da udruženi kupe „Porečje“ iz Vučja

Izvor: juGmedia, 01.Apr.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalni hladnjačari bi da udruženi kupe „Porečje“ iz Vučja

LESKOVAC – Lokalna samouprava će pomoći hladnjačarima iz porečjanskog kraja da udruženim snagama kupe fabriku za preradu voća „Porečje“ iz Vučja, saopštio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je prilikom obilaska hladnjače „MAIV“ u Miroševcu, čiji je vlasnik jedan od trenutnih 5 zakupaca „Porečja“ naglasio „da će grad >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << držati njihovu stranu“, ali i upozorio da je tržišni sistem u Srbiji trenutno neumoljiv.

„Veliki giganti su zainteresovani za kupovinu nekadašnjeg giganta iz Vučja, poput gospodina Pavlovića, koji je uvek omiljena tema na Jugmedii, zatim Miškovićeve Delte i ostalih. Ko da najveću cenu, njegova je fabrika. Ipak, ja smatram da ljudi koji u ovom kraju žive, rade, privređuju, zapošljavaju nove ljude, zaslužuju da ta fabrika pripadne njima i mi ćemo tu njihovu priču podržati“, kazao je Cvetanović.

Vlasnik hladnjače Ivan Vukadinović zamolio je da lokalna samouprava pomogne zainteresovanim privrednicima iz ovog kraja da otkupe fabriku.

„Za to nam je prekopotrebna pomoć lokalne samouprave. Imamo i još jedan veliki problem sa manjkom zemljišta koje ne možemo da otkupimo od države, a ona je daje u zakup na svega godinu dana. Naša ulaganja su mnogo veća nego što možemo da privređujemo na toj zemlji za tako kratak period“, istakao je Vkadinović.

Gradonačelnik je kazao da razume njihov problem i dodao da bi Republika državno zemljište poljoprivrednicima, koji se pre svega bave voćarstvom, otkupom i preradom voća, morala da daje u zakup najmanje na 5 gopdina ili da im ga proda po povoljnim cenama.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Poljoprivrednicima lakše uz subvencije lokalne samouprave

Izvor: juGmedia, 01.Apr.2016

LESKOVAC – Poljoprivredno gazdinstvo porodice Mladenović iz Todorovca je za 550.000 dinara, koije su dobili prošle godine od poljoprivrednih subvencija koje deli grad Leskovac, kupilo traktor i povećalo svoju poljoprivrednu ali i stočarsku proizvodnju...Svih 11 člaova ove seoske porodice u ovom...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.