Leskovac: Pruga odblokirana

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 10.Dec.2009, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Pruga odblokirana

Leskovac -- Saobraćaj na pruzi Beograd-Solun kod Leskovca ponovo je uspostavljen nakon što su vojni veterani odblokirali tu magistralu, saopštile su Železnice Srbije.

U saopštenju se navodi da će tokom večeri vozovi na pruzi Beograd-Solun početi da saobraćaju po utvrđenom redu vožnje. Železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Solun kod Leskovca bio je blokiran od 14:30, a rezervisti su magistralu odblokirali oko 18:45.

"Zbog blokade je bio potpuno blokiran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << železnički saobraćaj na tom delu magistrale, kao i putnički saopbraćaj između Srbije i Makedonije, odnosno Grčke", navodi se u saopštenju Železnica Srbije.

Podsetimo, vojni veterani danas su iz drugog pokušaja blokirali međunarodnu prugu Niš-Skoplje u stanici Leskovac, a u prvom pokušaju, u tome ih je sprečila policija.

Leskovački rezervisti traže da im se za učešće u ratu na Kosovu isplate iste dnevnice kao i rezervistima iz Topličkog okruga koji su u proseku još pre dve godine dobili po 200.000 dinara.

"Mi više nećemo pregovarati sa radnom grupom Vlade Srbije o tome da li treba da budemo isplaćeni ili ne, već ćemo pregovarati samo o visini nadoknade. I još da najavimo da ćemo do Nove godine imati strpljenje, a nakon toga radikalizovaćemo proteste", rekao je predsednik jedinstvenog štrajkačkog odbora Dušan Nikolić.

Ljajić: Blokada na štetu veterana

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić pozvao je bivše vojne rezerviste da odblokiraju prugu, dok su veterani najavili da su spremni da to učine nakon što su dobili uveravanja da će njihov zahtev biti razmatran na narednoj sednici vlade.

Ministar Ljajić je izjavio da je rezervistima otvoreno rekao da ovo što oni sada rade "rade u korist svoje štete".

"Pregovori sa njima traju mesecima jer uopšte nije lako da se dođe do rešenja. Pozvao sam ih da te pregovore nastavimo i da učinimo sve da proces bude doveden do kraja", rekao je Ljajić.

On je kazao da niko iz vlade ne želi da pregovara pod bilo kakvim pritiscima.

"O zahtevima rezervista postoji pripremljena informacija radne grupe za Vladu Srbije i u toj informaciji nema govora o isplati dnevnica jer su oni dnevnice dobili, već je reč o mogućnosti isplate socijalne pomoći za ugrožene kategorije i ugrožene opštine", objasnio je ministar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rezervisti oblokirali prugu

Izvor: S media, 10.Dec.2009

Saobraćaj na železničkoj pruzi Beograd-Solun kod Leskovca ponovo uspostavljen nakon što su vojni rezervisti večeras odblokirali tu magistralu. ..U saopštenju se navodi da će tokom večeri vozovi na pruzi Beograd-Solun početi da saobraćaju po utvrdjenom redu vožnje...Železnički saobraćaj...

Nastavak na S media...

Odblokirana pruga u Leskovcu

Izvor: RTS, 10.Dec.2009

Vojni rezervisti, koji su blokirali prugu u železničkoj stanici Leskovac u 14 sati, odblokirali su je oko 19 časova. Rezervisti traže da im se isplati razlika u ratnim dnevnicama za vreme provedeno na Kosovu i Metohiji u periodu NATO bombardovanja...Oko 300 ratnih vojnih rezervista iz Leskovca i...

Nastavak na RTS...

Deblokirana pruga Beograd-Solun

Izvor: EMportal, 11.Dec.2009, 10:30

Saobraćaj na železničkoj pruzi Beograd-Solun kod Leskovca ponovo je uspostavljen pošto su vojni rezervisti sinoć deblokirali tu magistralu, saopštile Železnice Srbije.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.