Leskovac: Pruga odblokirana

Saobraćaj na pruzi Beograd-Solun kod Leskovca ponovo je uspostavljen nakon što su vojni veterani odblokirali tu magistralu, saopštile su Železnice Srbije.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 10.12.2009.

13:57

Default images

U saopštenju se navodi da će tokom večeri vozovi na pruzi Beograd-Solun početi da saobraćaju po utvrđenom redu vožnje. Železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Solun kod Leskovca bio je blokiran od 14:30, a rezervisti su magistralu odblokirali oko 18:45.

"Zbog blokade je bio potpuno blokiran železnički saobraćaj na tom delu magistrale, kao i putnički saopbraćaj između Srbije i Makedonije, odnosno Grčke", navodi se u saopštenju Železnica Srbije. Podsetimo, vojni veterani danas su iz drugog pokušaja blokirali međunarodnu prugu Niš-Skoplje u stanici Leskovac, a u prvom pokušaju, u tome ih je sprečila policija.

Leskovački rezervisti traže da im se za učešće u ratu na Kosovu isplate iste dnevnice kao i rezervistima iz Topličkog okruga koji su u proseku još pre dve godine dobili po 200.000 dinara.

"Mi više nećemo pregovarati sa radnom grupom Vlade Srbije o tome da li treba da budemo isplaćeni ili ne, već ćemo pregovarati samo o visini nadoknade. I još da najavimo da ćemo do Nove godine imati strpljenje, a nakon toga radikalizovaćemo proteste", rekao je predsednik jedinstvenog štrajkačkog odbora Dušan Nikolić.

Ljajić: Blokada na štetu veterana

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić pozvao je bivše vojne rezerviste da odblokiraju prugu, dok su veterani najavili da su spremni da to učine nakon što su dobili uveravanja da će njihov zahtev biti razmatran na narednoj sednici vlade.

Ministar Ljajić je izjavio da je rezervistima otvoreno rekao da ovo što oni sada rade "rade u korist svoje štete".

"Pregovori sa njima traju mesecima jer uopšte nije lako da se dođe do rešenja. Pozvao sam ih da te pregovore nastavimo i da učinimo sve da proces bude doveden do kraja", rekao je Ljajić.

On je kazao da niko iz vlade ne želi da pregovara pod bilo kakvim pritiscima.

"O zahtevima rezervista postoji pripremljena informacija radne grupe za Vladu Srbije i u toj informaciji nema govora o isplati dnevnica jer su oni dnevnice dobili, već je reč o mogućnosti isplate socijalne pomoći za ugrožene kategorije i ugrožene opštine", objasnio je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: