Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Veterani odblokirali prugu

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Solun, na međunarodnom Koridoru 10, ponovo je uspostavljen večeras u 18:45 sati, nakon što su vojni rezervisti u stanici Leskovac odblokirali ovu magistralu.

Međunarodnu prugu Beograd - Solun u železničkoj stanici Leskovac blokirali su vojni rezervisti u 14:30 sati, zbog čega je bio potpuno onemogućen železnički transport na ovom delu magistrale, kao i putnički >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i teretni saobraćaj između Srbije i Makedonije, odnosno Grčke.

U toku je normalizacija celokupnog železničkog saobraćaja na ovoj magistrali i već tokom večeri će početi saobraćaj vozova po utvrđenom redu vožnje, navedeno je u saopštenju.

Leskovački rezervisti tražili sz da im se za učešće u ratu na Kosovu isplate iste dnevnice kao i rezervistima iz Topličkog okruga koji su u proseku još pre dve godine dobili po 200.000 dinara.

"Mi više nećemo pregovarati sa radnom grupom Vlade Srbije o tome da li treba da budemo isplaćeni ili ne, već ćemo pregovarati samo o visini nadoknade. I još da najavimo da ćemo do Nove godine imati strpljenje, a nakon toga ćemo radikalizovati proteste", rekao je predsednik jedinstvenog štrajkačkog odbora Dušan Nikolić.

Ljajić: Blokada na štetu veterana

Inače, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da je rezervistima otvoreno rekao da ovo što oni sada rade "rade u korist svoje štete".

"Pregovori sa njima traju mesecima, jer uopšte nije lako da se dođe do rešenja. Pozvao sam ih da te pregovore nastavimo i da učinimo sve da proces bude doveden do kraja", rekao je Ljajić.

"O zahtevima rezervista postoji pripremljena informacija radne grupe za Vladu Srbije i u toj informaciji nema govora o isplati dnevnica jer su oni dnevnice dobili, već je reč o mogućnosti isplate socijalne pomoći za ugrožene kategorije i ugrožene opštine", objasnio je ministar.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.