Izvor: JUGpress.com, 30.Apr.2019, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna pripremna nastava za buduće studente na Tehnološkom fakultetu

LESKOVAC

Tehnološki fakultet u Leskovcu organizuje i ove godine  besplatnu pripremnu nastavu za sve kandidate koji nameravaju da upišu prvu godinu studija na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Nastava će biti realizovana u zgradi fakulteta, za matematiku 3,  4. i 5. juna, a za predmete fizika i crtanje 3. i 4. juna.

Dekan ove visokoškolske ustanove prof. dr Ljubiša Nikolić kaže za JUGpress >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da će za izvođenje ove nastave biti zaduženi profesori fakulteta koji će pružiti i sve potrebne konsultacije  budućim brucošima.

Tehnološki fakultet u Leskovcu upisaće u prvu godinu osnovnih akademskih studija isključivo na budžetu 120 studenata po studijskim programima: Hemijske tehnologije gde je predviđeno 60 mesta , Prehrambene tehnologije i biotehnologije 40, i Tekstilne tehnologije 20 kandidata.

Ova visokoškolska ustanova predvidela je i upis stranih državljana koji će sami snositi troškove svog studiranja.

Školovanje na Tehnološkom fakultetu odvija se uz primenu Bolonjske deklaracije, što omogućava nastavak školovanja bilo gde u svetu.

Svi studijski program su akreditovani, a ono na čemu se trenutno radi, ističe Nilolić, je priprema novog ciklusa akreditacije koji će uslediti 2020. godine i koji će omogućiti osavremenavanje nastavno obrazovnog ciklusa uz primenu i  IT tehnologija.

Fakultet je opremljen najsavremenijim laboratorijama u kojima se izvodi praktična nastava, a potvrda njenog kvaliteta je što se po završetku studija inženjeri mogu uključiti u proces proizvodnje. Nikolić naglašava da su nekadašnji studenti Tehnološkog fakulteta i njegovi najbolji ambasadori, a to potvrđuje i činjenica da oni zauzimaju visoke pozicije u proizvodnim hemijskim  kompanijama ne samo u Srbiji i regionu, već i širom sveta,  posebno na Bliskom istoku.

Ove godine Tehnološki fakultet obeležiće 40 godina svog uspešnog postojanja i rada. Tim povodom biće organizovan i međunarodni simpozijum  „Savremene tehnologije i privredni razvoj.“

“Po broju objavljenih radova i publikacija jedina leskovačka ustanova akademskog obrazovanja, koja je deo Univerziteta u Nišu, je visoko pozicionirana. Studijski program Hemijsko inženjerstvo našao se krajem prošle godine na prestižnoj  Šangajskoj listi najuspešnijih svetskih fakulteta, a potvrda kvaliteta ove akademske ustanove je i izbor njenog profesora dr Vlade Veljkovića za dopisnog člana Srpske  akademije nauka i umetnosti”, kaže Nikolić.

Tehnološki fakultet deo je Univerziteta u Nišu, a počeo je sa radom 1979. godine kao jedina visokoškolska ustanova u Leskovcu i sada postoje 3 nivoa studija – osnovne akademske, diplomske akademske i doktorske akademske studije.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.