Uhapšeni službenici: Omogućili legalizaciju bez zakonskih uslova

Izvor: B92, 08.Avg.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni službenici: Omogućili legalizaciju bez zakonskih uslova

MUP je u saradnji sa BIA i Višim tužilaštvom u Kraljevu uhapsio četvoro osumjničenih da su omogućili legalizaciju objekta koji nije ispunjavao zakonske uslove

Uhapšeni su T. S. (53), odgovorno lice gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine u Kragujevcu, i M. R. (58), zaposlena u gradskoj upravi, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Policija je uhapsila i D. S. (44), vlasnika stovarišta građevinskog materijala DSF d.o.o i faktičkog vlasnika privrednog društva DSF gradnja d.o.o., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, kao i G. S. (55), veštaka građevinske struke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Postoje osnovi sumnje da su T. S., M. R. i G. S. privrednom društvu, koje je u vlasništvu osumnjičenog D. S. omogućili da legalizuje nelegalno izgrađeni pomoćni objekat, čime je on ostvario pravo svojine nad objektom i materijalnu korist od 1.164.800 dinara, na koliko je i procenjena tržišna vrednost tog objekta.

Sumnja se da su T. S. i M. R. u 2018. godini, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, doneli rešenje i dopunsko rešenje o ozakonjenju pomoćnog objekta, u vlasništvu D. S., dok se građevinski veštak G. S. tereti da je u svom nalazu uneo neistinite podatake o vremenu početka izgradnje objekta.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.